Crveni hoće Predraga Rajkovića!

Cena je 3. 000. 000 evra! Trener je spona.

Fudbal 28.06.2017 | 14:00
Crveni hoće Predraga Rajkovića!
Standard ne može bez Srba! Novi kandidat da obuče dres posrnulog velikana iz Liježa je naš golman Predrag Rajković. Reprezentativac Srbije se nalazi na listi želja novog Standardovog trenera Rikarda Sa Pinta, pišu belgijski mediji.

Međutim, tu želju neće biti lako ostvariti jer Makabi iz Tel Aviva traži 3.000.000 evra na ime obeštećenja za mladog golmana kojeg je Crvenoj zvezdi pre dve godine platio 2.000.000 evropskih novčanica. Ukoliko Crveni pristanu da plate traženo obeštećenje, Rajković bi bio jedno od najskupljih pojačanja u istoriji kluba. Najskuplji fudbaleri u istoriji Standarda su Viktor Ramos i Meme Čite koji su plaćeni po 3.000.000 evra. Najskuplji golmani u istoriji belgijskog fudbala su hrvatski čuvari mreže Lovre Kalinić i Vedran Runje koji su koštali po 3.000.000 evra.

Dolazak Sa Pinta je samo jedna u nizu očekivanih promena u Standardu posle razočaravajuće sezone u kojoj je slavni klub ostao bez plasmana u plej-ofu. Portugalac je već najavio čistku u ekipi koja će zahvatiti i Filipa Mladenovića, a dovođenje golmana je samo jedno od planiranih pojačanja. Standard je ovog leta napustio golman Gijom Iberkoji se preselio u Briž, pa Sa Pinto na raspolaganju ima 38-godišnjeg veterana Žilea i 20-godišnjeg Sena Vitsa koji nema puno iskustva. Zato želi Rajkovića kao stalno rešenje među stativama.

Portugalski stručnjak i Rajković se nisu „poklopili“ u Crvenoj zvezdi jer je Sa Pintonapustio Marakanu pre Rajkovićevog dolaska u leto 2013. godine. Međutim, očigledno da je upoznat sa Rajkovićevim kvalitetima i da je pratio njegov razvoj. Druga opcija je Brondbijev golman Frederik Ronov koji košta oko 1.500.000 evra.

Rajković je prethodne dve sezone branio za najpopularniji izraelski klub Makabi iz Tel Aviva sa kojima je oba puta završio na drugom mestu iza Hapoel Ber Ševe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar