Милан - пето појачање је на пола пута!

Менаџер потврдио! Најбољи извођач слободних удараца у Европи стиже у Серију А. . .

Фудбал 28.06.2017 | 13:00
Милан - пето појачање је на пола пута!
Мало познати немачки медији покренули су причу, да се рашчује јужније потрудио се високотиражни Билд који је пренео информацију, а Италијане о свему обавестио Ђанлука Ди Марцио - Хакан Чалханоглу на пола је пута од преласка у Милан! 

Росонери, добро је познато, у јеку су потраге за офанзивним везистом који ће надоместити одлазак Ђерара Деулофеуа. Последњих дана помињали су се Кеита из Лација, Форсберг из Лајпцига, Папу Гомез из Аталанте... Хакан Чалханоглу јесте ново име на Милановој листи овог лета, али не заборавите да се италијански великан за Турчина интересовао још 2015.

Подсећања ради, везиста с громовитом десницом ван терена је последњих шест месеци због казне ФИФА услед неких давних неправилности око трансфера, што је значајно утицало да се бројни клубови који су га желели до зиме, повуку из трке. Таква ситуација отворила је пут Милану ка одличном 23-годишњем везисти из Леверкузена. Немци пишу како је Миланов тандем директора Фасоне/Мирабели већ обавио прве контакте са Чалханоглуом, што је потврдио агент турског репрезентативца...

"Да, тачно је да контакти постоје. Милан је један од највећих клубова света. О детаљима разговора за сада ипак не бих говорио", казао је Бекташ Демитраш.  

Чалханоглу има стабилан уговор са Леверкузеном до 2019. године тако да Росонери не могу да рачунају да багателну цену и поред тога што је фудбалер јако дуго ван терена. Уз то, и Венгер се стидљиво распитује за "здравље" овог момка, тако да нема говора да би Бајер пристао на суму мању од 20.000.000 евра. Исти извори опет наводе да Руди Фелернеће ни претеривати - максимални захтев биће око 30.000.000 - јер жели да се реши играча чији се отац обилато меша у каријеру свог сина и тако констатно производи проблеме. Наводно је због тог човека и дошло до шестомесечне казне од стране Светске куће фудбала... 



Све то иде на руку Милану, бар онолико колико и играчке карактеристике Хакана Чалханоглуа. Јер Турчин може да покрива све позиције у везном реду - није играо само задњег везог - врло квалитетно уме да одговори и на месту иза нападача, а у Бајеру је чак у одређеним ситуацијама бивао и други нападач, такозвани полушпиц. Ко прати Бундеслигу имао је прилику да се увери у његове високе квалитете пре свега у организационом смислу на средини терена. У првом делу сезоне, док није суспендован, на 15 утакмица постигао је седам голова и исто толико пута асистирао. Краси га страшан шут, па тако у Леверу изводи све прекиде...   

Иначе, Турчин је рачунајући три последње сезоне најбољи извођач слободних удараца у ТОП 5 лига Европе са 11 постигнутих погодака. Иза њега пласирани су Лео Меси и Миралем Пјанић, са по 10. 

Уколико би најављени трансфер био реализован Хакан Чалханоглу био пето појачање Милана ове сезоне. За сада су Росонерима званично приступили Федерико Мусакио, Франк Кеси, Андре Силва и Рикардо Родригез. На њих четвроицу, без бонуса, утрошено је 96.000.000евра.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пјаниц

28.06.2017 12:34

Немозе копацке да оцисти Миралему.

ОДГОВОРИТЕ