Milan - peto pojačanje je na pola puta!

Menadžer potvrdio! Najbolji izvođač slobodnih udaraca u Evropi stiže u Seriju A. . .

Fudbal 28.06.2017 | 13:00
Milan - peto pojačanje je na pola puta!
Malo poznati nemački mediji pokrenuli su priču, da se raščuje južnije potrudio se visokotiražni Bild koji je preneo informaciju, a Italijane o svemu obavestio Đanluka Di Marcio - Hakan Čalhanoglu na pola je puta od prelaska u Milan! 

Rosoneri, dobro je poznato, u jeku su potrage za ofanzivnim vezistom koji će nadomestiti odlazak Đerara Deulofeua. Poslednjih dana pominjali su se Keita iz Lacija, Forsberg iz Lajpciga, Papu Gomez iz Atalante... Hakan Čalhanoglu jeste novo ime na Milanovoj listi ovog leta, ali ne zaboravite da se italijanski velikan za Turčina interesovao još 2015.

Podsećanja radi, vezista s gromovitom desnicom van terena je poslednjih šest meseci zbog kazne FIFA usled nekih davnih nepravilnosti oko transfera, što je značajno uticalo da se brojni klubovi koji su ga želeli do zime, povuku iz trke. Takva situacija otvorila je put Milanu ka odličnom 23-godišnjem vezisti iz Leverkuzena. Nemci pišu kako je Milanov tandem direktora Fasone/Mirabeli već obavio prve kontakte sa Čalhanogluom, što je potvrdio agent turskog reprezentativca...

"Da, tačno je da kontakti postoje. Milan je jedan od najvećih klubova sveta. O detaljima razgovora za sada ipak ne bih govorio", kazao je Bektaš Demitraš.  

Čalhanoglu ima stabilan ugovor sa Leverkuzenom do 2019. godine tako da Rosoneri ne mogu da računaju da bagatelnu cenu i pored toga što je fudbaler jako dugo van terena. Uz to, i Venger se stidljivo raspituje za "zdravlje" ovog momka, tako da nema govora da bi Bajer pristao na sumu manju od 20.000.000 evra. Isti izvori opet navode da Rudi Felerneće ni preterivati - maksimalni zahtev biće oko 30.000.000 - jer želi da se reši igrača čiji se otac obilato meša u karijeru svog sina i tako konstatno proizvodi probleme. Navodno je zbog tog čoveka i došlo do šestomesečne kazne od strane Svetske kuće fudbala... 



Sve to ide na ruku Milanu, bar onoliko koliko i igračke karakteristike Hakana Čalhanoglua. Jer Turčin može da pokriva sve pozicije u veznom redu - nije igrao samo zadnjeg vezog - vrlo kvalitetno ume da odgovori i na mestu iza napadača, a u Bajeru je čak u određenim situacijama bivao i drugi napadač, takozvani polušpic. Ko prati Bundesligu imao je priliku da se uveri u njegove visoke kvalitete pre svega u organizacionom smislu na sredini terena. U prvom delu sezone, dok nije suspendovan, na 15 utakmica postigao je sedam golova i isto toliko puta asistirao. Krasi ga strašan šut, pa tako u Leveru izvodi sve prekide...   

Inače, Turčin je računajući tri poslednje sezone najbolji izvođač slobodnih udaraca u TOP 5 liga Evrope sa 11 postignutih pogodaka. Iza njega plasirani su Leo Mesi i Miralem Pjanić, sa po 10. 

Ukoliko bi najavljeni transfer bio realizovan Hakan Čalhanoglu bio peto pojačanje Milana ove sezone. Za sada su Rosonerima zvanično pristupili Federiko Musakio, Frank Kesi, Andre Silva i Rikardo Rodrigez. Na njih četvroicu, bez bonusa, utrošeno je 96.000.000evra.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pjanic

28.06.2017 12:34

Nemoze kopacke da ocisti Miralemu.

ODGOVORITE