Десеторица ''у излогу'' на Енфилду!

(Пре)амбициозан циљ је 125. 00. 000 евра! Грујић није на продају! Лазар Марковић јесте, а ту је још неколико капиалаца.

Фудбал 30.06.2017 | 23:30
Десеторица ''у излогу'' на Енфилду!
Мохамед Салах је стигао, али навијачи желе још, а управа је овај пут решена да им изађе у сусрет. Летњи прелазни рок на Енфилду би према свим очекивањима - и без обзира на то што Јирген Клоп иначе није велики трошаџија - требало да буде најгламурознији у богатој историји клуба. А да би се то и десило Ливерпул ће морати и да продаје, па локални Ецхо данас пише о десторици који би требало да напусте клуб.

Идеја је да се понови финансијски резултат из прошле сезоне, када су Редси на Мартину Шкртелу, Џордану Ајбу, Бреду Смиту, Џоу Алену, Кристијану Бентекеу и Луису Алберту зарадили око 95.000.000 евра.

Сада би власници из САД да иду и до целих 125.000.000 евра, мада то делује као мало преамбициозан циљ, али и достижан кад узмемо у обзир колико су отишле цене на фудбалском тржишту, посебно енглеском. А биће овде и капиталаца. Или барем играча које су челници Ливерпула пројектовали у капиталце, мада они то нису оправдали на терену. Барем не у црвеном дресу.

Рецимо, такав је Мамаду Сако, који је био сасвим солидан на позајмици у Кристал Паласу, али ни на Селхурсту не планирају да дају чак 30.000.00 фунти колико га Ливерпул цени. И не планира да спусти прохтеве, јер сматра да Француз има искуство, квалитет, уговор до 2020, те да у Европи тренутно нема баш врхунских штопера.

Други на листи је Данијел Стариџ чији одлазак Ливерпул не форсира, али би био спреман на растанак у случају да се појави права понуда. За играча који је на 119 утакмица постигао 60 голова права понуда значи - још 30.000.000 фунти. Иако је он прошле сезоне само седам пута био у Клопових стартних 11. Иако је постигао само три лигашка гола. За недељну плату од 150.000 фунти заиста мало.

За Лазара Марковића Ливерпул тражи 20.000.000 фунти колико је и платио Бенфики да би довео српско крило. Препородио се на позајмици у Халу и на Енфилду сматрају да ће наћи купце. Заинтересовани су Вотфорд и Зенит.

Још 15.000.000 фунти Редси планирају да узму на Алберту Морену, па су прошле недеље већ одбили 11.000.000 од Наполија. Мада је тешко поверовати да ће било ван Енглеске дати толики новац за прилично непоузданог левог бека. Мада се помињу и Севиља, Милан и Интер, вероватније је да за ту цену само премијерлигаши издвоје већи новац.

Озбиљан приход очекује се и од везисте Кевина Стјуарта, без обзира на то што је он последњу утакмицу одиграо у јануару. Али је под лупом скаута Свонсија, Вест Бромвич Албиона, Брајтона, Астон Виле и Њукасла, па га Ливерпул цени на 10.000.000 фунти.

Дупло мање, дакле 5.000.000 британских новчаница, Редси виде у Лукасу Леиви с тим да су њему спремни да изађу у сусрет ако одлучи да се врати у бразилски Гремио. Онда би наравно и обештећење пало, јер Бразилци неће дати толики новац за 30-годишњег разарача.

На вратима су и млади Џон Фланаган, Керун Бранаган, Педро Чиривела и Конор Рендал, али ће они пре на неке позајмице како би сакупљали минуте.

Приметили сте већ, на трансфер листи нема Марка Грујића, који је после 12 месеци адаптације на острвски фудбал у озбиљним плановима Јиргена Клопа, па ће сигурно остати, а тек ћемо видети колико ће заиста простора добити да покаже шта зна. На физичком плану је напредовао и овако, али још једна сезона на клупи вероватно не би помогла његовом развоју, па и Грујић треба да промисли о томе шта му је најпаметније чинити.

За сада, отишао је само Андре Виздом, који је за 2.000.000 фунти - и још 2.500.000 у зависности од његових игара - прешао у Дерби.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар