Desetorica ''u izlogu'' na Enfildu!

(Pre)ambiciozan cilj je 125. 00. 000 evra! Grujić nije na prodaju! Lazar Marković jeste, a tu je još nekoliko kapialaca.

Fudbal 30.06.2017 | 23:30
Desetorica ''u izlogu'' na Enfildu!
Mohamed Salah je stigao, ali navijači žele još, a uprava je ovaj put rešena da im izađe u susret. Letnji prelazni rok na Enfildu bi prema svim očekivanjima - i bez obzira na to što Jirgen Klop inače nije veliki trošadžija - trebalo da bude najglamurozniji u bogatoj istoriji kluba. A da bi se to i desilo Liverpul će morati i da prodaje, pa lokalni Echo danas piše o destorici koji bi trebalo da napuste klub.

Ideja je da se ponovi finansijski rezultat iz prošle sezone, kada su Redsi na Martinu Škrtelu, Džordanu Ajbu, Bredu Smitu, Džou Alenu, Kristijanu Bentekeu i Luisu Albertu zaradili oko 95.000.000 evra.

Sada bi vlasnici iz SAD da idu i do celih 125.000.000 evra, mada to deluje kao malo preambiciozan cilj, ali i dostižan kad uzmemo u obzir koliko su otišle cene na fudbalskom tržištu, posebno engleskom. A biće ovde i kapitalaca. Ili barem igrača koje su čelnici Liverpula projektovali u kapitalce, mada oni to nisu opravdali na terenu. Barem ne u crvenom dresu.

Recimo, takav je Mamadu Sako, koji je bio sasvim solidan na pozajmici u Kristal Palasu, ali ni na Selhurstu ne planiraju da daju čak 30.000.00 funti koliko ga Liverpul ceni. I ne planira da spusti prohteve, jer smatra da Francuz ima iskustvo, kvalitet, ugovor do 2020, te da u Evropi trenutno nema baš vrhunskih štopera.

Drugi na listi je Danijel Staridž čiji odlazak Liverpul ne forsira, ali bi bio spreman na rastanak u slučaju da se pojavi prava ponuda. Za igrača koji je na 119 utakmica postigao 60 golova prava ponuda znači - još 30.000.000 funti. Iako je on prošle sezone samo sedam puta bio u Klopovih startnih 11. Iako je postigao samo tri ligaška gola. Za nedeljnu platu od 150.000 funti zaista malo.

Za Lazara Markovića Liverpul traži 20.000.000 funti koliko je i platio Benfiki da bi doveo srpsko krilo. Preporodio se na pozajmici u Halu i na Enfildu smatraju da će naći kupce. Zainteresovani su Votford i Zenit.

Još 15.000.000 funti Redsi planiraju da uzmu na Albertu Morenu, pa su prošle nedelje već odbili 11.000.000 od Napolija. Mada je teško poverovati da će bilo van Engleske dati toliki novac za prilično nepouzdanog levog beka. Mada se pominju i Sevilja, Milan i Inter, verovatnije je da za tu cenu samo premijerligaši izdvoje veći novac.

Ozbiljan prihod očekuje se i od veziste Kevina Stjuarta, bez obzira na to što je on poslednju utakmicu odigrao u januaru. Ali je pod lupom skauta Svonsija, Vest Bromvič Albiona, Brajtona, Aston Vile i Njukasla, pa ga Liverpul ceni na 10.000.000 funti.

Duplo manje, dakle 5.000.000 britanskih novčanica, Redsi vide u Lukasu Leivi s tim da su njemu spremni da izađu u susret ako odluči da se vrati u brazilski Gremio. Onda bi naravno i obeštećenje palo, jer Brazilci neće dati toliki novac za 30-godišnjeg razarača.

Na vratima su i mladi Džon Flanagan, Kerun Branagan, Pedro Čirivela i Konor Rendal, ali će oni pre na neke pozajmice kako bi sakupljali minute.

Primetili ste već, na transfer listi nema Marka Grujića, koji je posle 12 meseci adaptacije na ostrvski fudbal u ozbiljnim planovima Jirgena Klopa, pa će sigurno ostati, a tek ćemo videti koliko će zaista prostora dobiti da pokaže šta zna. Na fizičkom planu je napredovao i ovako, ali još jedna sezona na klupi verovatno ne bi pomogla njegovom razvoju, pa i Grujić treba da promisli o tome šta mu je najpametnije činiti.

Za sada, otišao je samo Andre Vizdom, koji je za 2.000.000 funti - i još 2.500.000 u zavisnosti od njegovih igara - prešao u Derbi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar