Партизан хоће Бодирогу?!

Легендардном кошаркашу понуђено је мјесто предсједника трофејног кошаркашког клуба, пише "Информер".

Кошарка 26.06.2017 | 21:15
Партизан хоће Бодирогу?!
Од оставке Николе Пековића и његовог формалног одласка са руководећег положаја у КК Партизан прошле су непуне двије седмице.

Како тренутно стоје ствари, његов насљедник неће бити именован тако брзо, иако би то требало да буде први корак у успостављању новог система и стварању претпоставки за макар пристојно функционисање клуба у предстојећој сезони.

Подсјећамо да ће црно-бијели од јесени играти Еврокуп, друго по квалитету европско такмичење и да зато не смију да дозволе да им се понови 2015, када су тек средином септембра именовали тренера и почели да раде на селектирању екипе.

По Статуту клуба, рок за именовање новог предсједника и управе је мјесец дана (14. јул), а "Информер" пише да је мјесто предсједника понуђено Дејану Бодироги, легенди српске и европске кошарке, који је након одласка из Кошаркашког савеза Србије почетком 2015. године практично ишчезао из овдашње спортске свакодневице.

Извор "Информера" наводи да Бодирога није прихватио понуду и да још размишља, пошто је ангажован као предсједник Комисије за такмичења ФИБА и није имао у плану повратак у српску кошарку.

Неспорно је то да је Дејан Бодирога велики партизановац, који је својевремено фигурирао и као кандидат за предсједника ФК Партизан.

Да ли је за њега примамљиво да преузме бригу о клубу коме посљедњих година "не цвјетају руже" и који је оптерећен дугом од око 4,5 милиона евра, велико је питање.

МУТА НА КЛУПИ

Као први фаворит за новог шефа стручног штаба црно-бијелих најчешће се претходних дана помињао Мирослав Мута Николић. Искусни стратег би поготово у случају доласка Бодироге био "зицер" опција, јер су њих двојица велики пријатељи и били су дио тима који је на челу са Александром Ђорђевићем одвео репрезентацију до сребра на Мундобаскету 2014. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар