Руски "мигови" ускоро у Србији

Руски лидер поручио Вучићу да Србија може да рачуна на максималну помоћ Москве. . .

Србија 25.06.2017 | 20:55
Руски "мигови" ускоро у Србији
Русија ће у најкраћем могућем року испоручити Србији шест "мигова 29" и по тридесет тенкова Т-72 и оклопних возила БРД-М2. То ће бити само почетак наше озбиљне војнотехничке сарадње, а Београд може да рачуна на максималну помоћ Москве у очувању независности и територијалног интегритета.

Ово је, како сазнајемо, порука председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина председнику Србије Александру Вучићу, коју је јуче у Београд, долазећи на свечану инаугурацију новог шефа државе, донео руски вицепремијер Дмитриј Рогозин.

Испорука питање дана

Поред Путина, подршку политици Србије јуче су, посредством својих високих делегата, послали и немачка канцеларка Ангела Меркел, амерички председник Доналд Трамп и кинески лидер Си Ђинпинг. Свечаној инаугурацији у Палати Србија присуствовало је више од 20 шефова држава и влада из читавог света, а такав скуп државника није виђен у нашој земљи последњих 40 година.

Према речима нашег одлично обавештеног извора, Рогозин је у разговору с Вучићем нагласио да очекује да до испоруке "мигова" и тенкова Србији дође у веома кратком року.

"Рогозин није оставио никакву дилему да ли ће 'мигови', тенкови и специјална војна возила стићи у најкраћем могућем року. Он је рекао да је у Москви све одлучено и да је председник Путин наредио испоруку. Како је навео Рогозин, испорука је сада практично питање дана", преноси дипломатски извор Информера.

Према његовим речима, потпредседник руске владе пренео је Вучићу и Путинову поруку да је ово само почетак озбиљне војне сарадње:

"Србија може бити и мирна и у сваком тренутку да рачуна на максималну помоћ Москве",наглашава саговорник.

Да је Москва и дефинитивно одлучна у намери да допринесе модернизацији српске војске и јачању нашег безбедносног сектора, потврдио је у својој званичној изјави и сам Дмитриј Рогозин.

"Обавестио сам председника Вучића о донетим одлукама о војнотехничкој сарадњи и помоћи вашој земљи. Такође сам га позвао да обавезно дође у Волгоград, договорили смо се и да Србија и Русија наредне године заједно обележе 75-годишњицу Стаљинградске битке уз учешће највиших званичника обе земље", изјавио је Рогозин, захваљујући се Србији на принципијелном држању када је реч о неувођењу санкција Русији.

С друге стране, Вучић се захвалио председнику Путину што је самим избором Рогозина као потпредседника владе за свог емисара показао да уважава Србију као независну и суверену државу.

"Пренео сам господину Рогозину захвалност на добром аранжману за набавку војне опреме која Војсци Србије омогућује неопходну модернизацију", истакао је Вучић, који се захвалио Русији на континуираној помоћи Москве када је реч о борби Србије за Косово и Метохију, а нарочито у међународним организацијама.

(Информер)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

блбл

25.06.2017 19:08

Само да не буде као Бајин мали и велики Руски кредит кредит :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.06.2017 19:57

Руси дрзе Србију за своје полуге ако треба гдје залозит ту је Србија

Name

Игор

25.06.2017 19:52

Еее моји јунаци. Какве представе за гладне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми Срби

25.06.2017 20:56

Ми Срби морамо поцети да радимо.И да манемо фукару насе лозе која нас лазе и питкрада.И да од своје земље направимо Аустрију.А не да летамо МИГ овима по околони.Ради се само о љубави према својој земљи.Искреној.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

26.06.2017 07:18

Немој бити тако негативан, све ће доћи на своје за неких "две године", што би рекао Вучко. Ево најављују још двије инаугурације, кажу пристижу примједбе из цијелога свијета што нису могли угостити све председнике и премијере из Сунчевог система. Руше Београд на Води да направе комплетан Дубаи на води и Њујорк на трави.

Name

Думине

25.06.2017 21:00

Русија је тамо далеко

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

25.06.2017 21:43

И... ста ја који зивим у РС имам користи од те и таке вијести? Д али це мене који зивим у РС ти половни МИГ-ови, и тенкови које Србија купује у ствари плаца њихов генерални ремонт, застити од некога? Ако избије било какав рат он сигурно неби био градјански нароцто ако покусају да интервенису Србија или Хрватска [која је цланица НАТО пакта]

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

25.06.2017 22:12

Док не дају специјални статус за тзв. хуманитарни центар у Нису и имунитет за запослене неће добити ни један пушчани метак.Крај прице.Мигови већ пети пут стижу и сваки пут се пролонгира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лабуд

25.06.2017 22:21

Стизат це сваких мјесец / два до нових избора, а онда пред саме изборе стици це опет за 15 дана и тако, на крају...појео вук магарца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еx_бл

25.06.2017 22:22

Данас 38Ц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

25.06.2017 23:51

Авиони стари 35 година се најављују као несто посебно. У нормалном свијету се то зове Олдтимер и висе за музеја него за употребе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЈКО

26.06.2017 00:01

ДОЦИ ЦЕ ДО ПЕТКА ИЛИ ИЗА ПЕТКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

последњих 40

26.06.2017 04:15

Година се не памти

ОДГОВОРИТЕ