Ruski "migovi" uskoro u Srbiji

Ruski lider poručio Vučiću da Srbija može da računa na maksimalnu pomoć Moskve. . .

Srbija 25.06.2017 | 20:55
Ruski "migovi" uskoro u Srbiji
Rusija će u najkraćem mogućem roku isporučiti Srbiji šest "migova 29" i po trideset tenkova T-72 i oklopnih vozila BRD-M2. To će biti samo početak naše ozbiljne vojnotehničke saradnje, a Beograd može da računa na maksimalnu pomoć Moskve u očuvanju nezavisnosti i teritorijalnog integriteta.

Ovo je, kako saznajemo, poruka predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koju je juče u Beograd, dolazeći na svečanu inauguraciju novog šefa države, doneo ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin.

Isporuka pitanje dana

Pored Putina, podršku politici Srbije juče su, posredstvom svojih visokih delegata, poslali i nemačka kancelarka Angela Merkel, američki predsednik Donald Tramp i kineski lider Si Đinping. Svečanoj inauguraciji u Palati Srbija prisustvovalo je više od 20 šefova država i vlada iz čitavog sveta, a takav skup državnika nije viđen u našoj zemlji poslednjih 40 godina.

Prema rečima našeg odlično obaveštenog izvora, Rogozin je u razgovoru s Vučićem naglasio da očekuje da do isporuke "migova" i tenkova Srbiji dođe u veoma kratkom roku.

"Rogozin nije ostavio nikakvu dilemu da li će 'migovi', tenkovi i specijalna vojna vozila stići u najkraćem mogućem roku. On je rekao da je u Moskvi sve odlučeno i da je predsednik Putin naredio isporuku. Kako je naveo Rogozin, isporuka je sada praktično pitanje dana", prenosi diplomatski izvor Informera.

Prema njegovim rečima, potpredsednik ruske vlade preneo je Vučiću i Putinovu poruku da je ovo samo početak ozbiljne vojne saradnje:

"Srbija može biti i mirna i u svakom trenutku da računa na maksimalnu pomoć Moskve",naglašava sagovornik.

Da je Moskva i definitivno odlučna u nameri da doprinese modernizaciji srpske vojske i jačanju našeg bezbednosnog sektora, potvrdio je u svojoj zvaničnoj izjavi i sam Dmitrij Rogozin.

"Obavestio sam predsednika Vučića o donetim odlukama o vojnotehničkoj saradnji i pomoći vašoj zemlji. Takođe sam ga pozvao da obavezno dođe u Volgograd, dogovorili smo se i da Srbija i Rusija naredne godine zajedno obeleže 75-godišnjicu Staljingradske bitke uz učešće najviših zvaničnika obe zemlje", izjavio je Rogozin, zahvaljujući se Srbiji na principijelnom držanju kada je reč o neuvođenju sankcija Rusiji.

S druge strane, Vučić se zahvalio predsedniku Putinu što je samim izborom Rogozina kao potpredsednika vlade za svog emisara pokazao da uvažava Srbiju kao nezavisnu i suverenu državu.

"Preneo sam gospodinu Rogozinu zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju", istakao je Vučić, koji se zahvalio Rusiji na kontinuiranoj pomoći Moskve kada je reč o borbi Srbije za Kosovo i Metohiju, a naročito u međunarodnim organizacijama.

(Informer)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

blbl

25.06.2017 19:08

Samo da ne bude kao Bajin mali i veliki Ruski kredit kredit :)

ODGOVORITE
Name

re

25.06.2017 19:57

Rusi drze Srbiju za svoje poluge ako treba gdje zalozit tu je Srbija

Name

Igor

25.06.2017 19:52

Eee moji junaci. Kakve predstave za gladne.

ODGOVORITE
Name

Mi Srbi

25.06.2017 20:56

Mi Srbi moramo poceti da radimo.I da manemo fukaru nase loze koja nas laze i pitkrada.I da od svoje zemlje napravimo Austriju.A ne da letamo MIG ovima po okoloni.Radi se samo o ljubavi prema svojoj zemlji.Iskrenoj.

ODGOVORITE
Name

Indijanac

26.06.2017 07:18

Nemoj biti tako negativan, sve će doći na svoje za nekih "dve godine", što bi rekao Vučko. Evo najavljuju još dvije inauguracije, kažu pristižu primjedbe iz cijeloga svijeta što nisu mogli ugostiti sve predsednike i premijere iz Sunčevog sistema. Ruše Beograd na Vodi da naprave kompletan Dubai na vodi i Njujork na travi.

Name

Dumine

25.06.2017 21:00

Rusija je tamo daleko

ODGOVORITE
Name

jovica

25.06.2017 21:43

I... sta ja koji zivim u RS imam koristi od te i take vijesti? D ali ce mene koji zivim u RS ti polovni MIG-ovi, i tenkovi koje Srbija kupuje u stvari placa njihov generalni remont, zastiti od nekoga? Ako izbije bilo kakav rat on sigurno nebi bio gradjanski narocto ako pokusaju da intervenisu Srbija ili Hrvatska [koja je clanica NATO pakta]

ODGOVORITE
Name

Zool

25.06.2017 22:12

Dok ne daju specijalni status za tzv. humanitarni centar u Nisu i imunitet za zaposlene neće dobiti ni jedan puščani metak.Kraj price.Migovi već peti put stižu i svaki put se prolongira.

ODGOVORITE
Name

labud

25.06.2017 22:21

Stizat ce svakih mjesec / dva do novih izbora, a onda pred same izbore stici ce opet za 15 dana i tako, na kraju...pojeo vuk magarca.

ODGOVORITE
Name

ex_bl

25.06.2017 22:22

Danas 38C

ODGOVORITE
Name

Sramota

25.06.2017 23:51

Avioni stari 35 godina se najavljuju kao nesto posebno. U normalnom svijetu se to zove Oldtimer i vise za muzeja nego za upotrebe.

ODGOVORITE
Name

PAJKO

26.06.2017 00:01

DOCI CE DO PETKA ILI IZA PETKA.

ODGOVORITE
Name

poslednjih 40

26.06.2017 04:15

Godina se ne pamti

ODGOVORITE