Челсијева финансијска демонстрација силе над Јувеом!

Алекс Сандро најскупљи бек и дефанзивац свих времена! Играч одбио нови уговор у Јувентусу који не жели да задржава незадовољне играче и масно ће профитирати на томе.

Фудбал 26.06.2017 | 10:45
Челсијева финансијска демонстрација силе над Јувеом!
Фудбалско тржиште је спремно за још једно померање граница. Бразилски леви бек  АлексСандро ће постати најскупљи дефанзивац свих времена (досадашњи рекордер Џон Стонс) и убедљиво најскупљи бек икада. Чак ће ући и на листу од 10 најскупљих фудбалера свих времена и потиснути трансфер Златана Ибрахимовића у Барселону са десетог места. Примера ради, досадашњи рекордер међу бековима је био Лук Шо којег је Манчестер Јунајтед пре три године платио Саутемптону 37.500.000 евра. 

Челси ће Јувентусу платити 70.000.000 евра за левог бека, тврде италијански медији. Пошто је претходна понуда од 60.000.00 евра, одбијена у Торину. Јуве није желео да прода свог левог бека, чак му је понудио нови уговор, али је играч пресекао и донео одлуку да се пресели у Челси и прихвати позив Антонија Контеа.

Јувентус је Бразилцу понудио бољи уговор од овог актуелног који износи 2.800.000 евра по сезони, али Челсијевој понуди није могао да парира. Плавци су пред Бразилца ставили предлог уговора вредан 7.000.000 евра годишње. И наравно да је прихватио. Примера ради, у Јувентусу више зарађују само Игауин и Дибала који имају плате од по 7.500.000 евра годишње.  Недавно је Јувентусов директор Марота рекао да Стара дама не може да парира клубовима који играчима нуде такве финансијске услове попут Челсија и сада се то потврдило.

Играч је поручио управи да жели и учесли, а како Јувентус не жели да задржава незадовољне играче, прихватиће понуду Плаваца. Додуше, рекло би се да су направили посао из снова. Колико год је Бразилац био добар и битан играч, ипак је реч о левом беку који чак није најбољи на свету. Ни у својој репрезентацији. Јуве га је пре две године довео из Порта за 26.000.000 ебвра и зарадиће огроман новац на његовој продаји...

Тако ће Стара дама у наставку прелазног рока тражити замене на обе бековске позиције пошто и Дани Алвес иде у Манчестер Сити. Кандидати су Матео Дармијан и Матија де Шиљо који могу да покривају обе стране, а за наследника Алекса Сандра фигурирају још Рафаел Гереироиз Борусије Дортмунд и Јувентусов играч на позајмици у Аталанти Леонардо Спинацола.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар