Čelsijeva finansijska demonstracija sile nad Juveom!

Aleks Sandro najskuplji bek i defanzivac svih vremena! Igrač odbio novi ugovor u Juventusu koji ne želi da zadržava nezadovoljne igrače i masno će profitirati na tome.

Fudbal 26.06.2017 | 10:45
Čelsijeva finansijska demonstracija sile nad Juveom!
Fudbalsko tržište je spremno za još jedno pomeranje granica. Brazilski levi bek  AleksSandro će postati najskuplji defanzivac svih vremena (dosadašnji rekorder Džon Stons) i ubedljivo najskuplji bek ikada. Čak će ući i na listu od 10 najskupljih fudbalera svih vremena i potisnuti transfer Zlatana Ibrahimovića u Barselonu sa desetog mesta. Primera radi, dosadašnji rekorder među bekovima je bio Luk Šo kojeg je Mančester Junajted pre tri godine platio Sautemptonu 37.500.000 evra. 

Čelsi će Juventusu platiti 70.000.000 evra za levog beka, tvrde italijanski mediji. Pošto je prethodna ponuda od 60.000.00 evra, odbijena u Torinu. Juve nije želeo da proda svog levog beka, čak mu je ponudio novi ugovor, ali je igrač presekao i doneo odluku da se preseli u Čelsi i prihvati poziv Antonija Kontea.

Juventus je Brazilcu ponudio bolji ugovor od ovog aktuelnog koji iznosi 2.800.000 evra po sezoni, ali Čelsijevoj ponudi nije mogao da parira. Plavci su pred Brazilca stavili predlog ugovora vredan 7.000.000 evra godišnje. I naravno da je prihvatio. Primera radi, u Juventusu više zarađuju samo Igauin i Dibala koji imaju plate od po 7.500.000 evra godišnje.  Nedavno je Juventusov direktor Marota rekao da Stara dama ne može da parira klubovima koji igračima nude takve finansijske uslove poput Čelsija i sada se to potvrdilo.

Igrač je poručio upravi da želi i učesli, a kako Juventus ne želi da zadržava nezadovoljne igrače, prihvatiće ponudu Plavaca. Doduše, reklo bi se da su napravili posao iz snova. Koliko god je Brazilac bio dobar i bitan igrač, ipak je reč o levom beku koji čak nije najbolji na svetu. Ni u svojoj reprezentaciji. Juve ga je pre dve godine doveo iz Porta za 26.000.000 ebvra i zaradiće ogroman novac na njegovoj prodaji...

Tako će Stara dama u nastavku prelaznog roka tražiti zamene na obe bekovske pozicije pošto i Dani Alves ide u Mančester Siti. Kandidati su Mateo Darmijan i Matija de Šiljo koji mogu da pokrivaju obe strane, a za naslednika Aleksa Sandra figuriraju još Rafael Gereiroiz Borusije Dortmund i Juventusov igrač na pozajmici u Atalanti Leonardo Spinacola.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar