"Због Бекама и Јунајтеда смо довели Роналдиња"!

Бивши председник Барселоне, Ђоан Лапорта открио је шпанским медијима како је Роналдињо завршио у Барселони.

Фудбал 29.06.2017 | 08:00
"Због Бекама и Јунајтеда смо довели Роналдиња"!
Лапорта је изјавио да су Дејвид Бекам и Манчестер Јунајтед су „искористили“ Барселону 2003. године због чега је доведен талентовани Бразилац.

Када је енглеска суперзвезда била на прагу одласка са Олд Трафорда, извазвала је општу борбу шпанских клубова, али је на крају Бекам постао играч Реал Мадрида.

Лапорта је био председнички кадидат на Камп Ноу и гледао је како пропада Бекамов трансфер, али се на крају последњи смејао, јер када је трансфер пропао, челници Барселоне су се убзо окренули Роналдињу, који је постао најбољи фудбалер на свету.

"Бирало се између Бекама, Роналдиња или Тијерија Анрија. Јунајтед нам је рекао да ће нам продати Бекама уколико победимо на председничким изборима. Ми тада нисмо имали такву моћ, као што имамо сада. Ипак, искористили су нас и на крају је отишао у Мадрид. Нашли смо се на аеродрому и потписали документ у којем је стајало да ће нам га продати уколико постигнемо договор с менаџером."

"Нисмо то успели. Отишли смо у Ницу и били с њим и рекао је да ће да размисли и да нам јави. Дојадило нам је да га чекамо, па смо довели Роналдиња."

Бекам је у Реалу провео четири године и освојио само један већи трофеј, и то Ла Лигу у последњој сезони.

Роналдињо је за пет година у Барси двапут био првак, освојио је Лигу шампиона, и изабран је за најбољег фудбалерагодине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар