"Zbog Bekama i Junajteda smo doveli Ronaldinja"!

Bivši predsednik Barselone, Đoan Laporta otkrio je španskim medijima kako je Ronaldinjo završio u Barseloni.

Fudbal 29.06.2017 | 08:00
"Zbog Bekama i Junajteda smo doveli Ronaldinja"!
Laporta je izjavio da su Dejvid Bekam i Mančester Junajted su „iskoristili“ Barselonu 2003. godine zbog čega je doveden talentovani Brazilac.

Kada je engleska superzvezda bila na pragu odlaska sa Old Traforda, izvazvala je opštu borbu španskih klubova, ali je na kraju Bekam postao igrač Real Madrida.

Laporta je bio predsednički kadidat na Kamp Nou i gledao je kako propada Bekamov transfer, ali se na kraju poslednji smejao, jer kada je transfer propao, čelnici Barselone su se ubzo okrenuli Ronaldinju, koji je postao najbolji fudbaler na svetu.

"Biralo se između Bekama, Ronaldinja ili Tijerija Anrija. Junajted nam je rekao da će nam prodati Bekama ukoliko pobedimo na predsedničkim izborima. Mi tada nismo imali takvu moć, kao što imamo sada. Ipak, iskoristili su nas i na kraju je otišao u Madrid. Našli smo se na aerodromu i potpisali dokument u kojem je stajalo da će nam ga prodati ukoliko postignemo dogovor s menadžerom."

"Nismo to uspeli. Otišli smo u Nicu i bili s njim i rekao je da će da razmisli i da nam javi. Dojadilo nam je da ga čekamo, pa smo doveli Ronaldinja."

Bekam je u Realu proveo četiri godine i osvojio samo jedan veći trofej, i to La Ligu u poslednjoj sezoni.

Ronaldinjo je za pet godina u Barsi dvaput bio prvak, osvojio je Ligu šampiona, i izabran je za najboljeg fudbaleragodine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar