Божовић се вратио у Русију - преузео Арсенал!

Бивши тренер Црвене звезде Миодраг "Гроф" Божовић вратио се у Русију и потписао једногодишњи уговор са Арсеналом из Туле, уз опцију на још једну сезону.

Фудбал 25.06.2017 | 16:45
Божовић се вратио у Русију - преузео Арсенал!
Црногорски стручњак је десетак година радио у Русији, а претходно је водио Амкар Перм (два пута), Москву, Динамо, Ростов и Локомотиву.

Божовић већ десет дана ради са првим тимом Арсенала који је прошле сезоне једва изборио опстанак у Премијер лиги надигравши друголигаша Јенисеј у баражу захваљујући голу у гостима.

"Желим да умирим навијаче и кажем да Божовић још од 15. јуна вредно ради, јер је екипа тренирала према његовом плану, а радио је и на избору појачања и плану припреме који почињемо у Аустрији. Срећни смо што смо успели да ангажујемо таквог стручњака. Клуб ће добити четири до пет појачања, а посао је већ завршен. Нећемо имати проблема као прошле сезоне јер је Божовић велики тренер", рекао је генерални директор Арсенала Дмитри Балашов.

"Гроф" је табор црвено-белих напустио три кола пре краја, након пораза од Вождовца после ког је Црвена звезда изгубила прву позицију на табели Суперлиге, а са Арсеналом је потписао једногодишњи уговор са опцијом на још једну сезону.

Руски тим је стигао у Аустрију, где ће имати припреме, а Божовић је тамо и представљен.

"Пожелео бих нам здравља и среће у новој сезони, без тога неће бити могуће да остваримо циљеве. Прошла сезона је била тешка, Арсенал је опстао, али сада се очекују бољи резултати. Као што Руси кажу 'апетит долази са јелом'", рекао је Божовић, а пренео клупски сајт.

Црногорски тренер има велико искуство у руској Премијер лиги, пошто је раније у тој земљи водио Амкар, Москву, Динамо Москву, Ростов и Локомотиву.

Божовићу ће асистенти у тиму из Туле бити Саша Петровић и Војо Ћалов.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар