Božović se vratio u Rusiju - preuzeo Arsenal!

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag "Grof" Božović vratio se u Rusiju i potpisao jednogodišnji ugovor sa Arsenalom iz Tule, uz opciju na još jednu sezonu.

Fudbal 25.06.2017 | 16:45
Božović se vratio u Rusiju - preuzeo Arsenal!
Crnogorski stručnjak je desetak godina radio u Rusiji, a prethodno je vodio Amkar Perm (dva puta), Moskvu, Dinamo, Rostov i Lokomotivu.

Božović već deset dana radi sa prvim timom Arsenala koji je prošle sezone jedva izborio opstanak u Premijer ligi nadigravši drugoligaša Jenisej u baražu zahvaljujući golu u gostima.

"Želim da umirim navijače i kažem da Božović još od 15. juna vredno radi, jer je ekipa trenirala prema njegovom planu, a radio je i na izboru pojačanja i planu pripreme koji počinjemo u Austriji. Srećni smo što smo uspeli da angažujemo takvog stručnjaka. Klub će dobiti četiri do pet pojačanja, a posao je već završen. Nećemo imati problema kao prošle sezone jer je Božović veliki trener", rekao je generalni direktor Arsenala Dmitri Balašov.

"Grof" je tabor crveno-belih napustio tri kola pre kraja, nakon poraza od Voždovca posle kog je Crvena zvezda izgubila prvu poziciju na tabeli Superlige, a sa Arsenalom je potpisao jednogodišnji ugovor sa opcijom na još jednu sezonu.

Ruski tim je stigao u Austriju, gde će imati pripreme, a Božović je tamo i predstavljen.

"Poželeo bih nam zdravlja i sreće u novoj sezoni, bez toga neće biti moguće da ostvarimo ciljeve. Prošla sezona je bila teška, Arsenal je opstao, ali sada se očekuju bolji rezultati. Kao što Rusi kažu 'apetit dolazi sa jelom'", rekao je Božović, a preneo klupski sajt.

Crnogorski trener ima veliko iskustvo u ruskoj Premijer ligi, pošto je ranije u toj zemlji vodio Amkar, Moskvu, Dinamo Moskvu, Rostov i Lokomotivu.

Božoviću će asistenti u timu iz Tule biti Saša Petrović i Vojo Ćalov.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar