Дуле без Мирзе у претквалификацијама СП-а!

Селектор Босне и Херцеговине Душко Вујошевић неће моћи да рачуна на Мирзу Телетовића у претквалификацијама за Светско првенство.

Кошарка 26.06.2017 | 16:30
Дуле без Мирзе у претквалификацијама СП-а!
Кошаркаш Милвоки Букса је у разговору за локалне медије рекао да је главни разлог неиграња за репрезентацију проблем око распореда.

"Све оно што се десило у прошлим квалификацијама оставило је психолошког трага на мени, што се одразило и на моје игре у клубу. Нажалост, нико ме није заштитио од медијског линча, нити то покушао, а само су се требале изнети чињенице. На крају сам морао сам себе заштитити и своју породицу, а потрудио сам се да изгладим инцидент и јавности објасним све што се дешавало. И овим путем желим да се захвалим свима који су препознали моју искреност и саслушали све релевантне чињенице.

Уместо да кренемо даље, селектор ме се одрекао, иако сам желео да будем део тима који је путовао у Шведску. То је сада део прошлости, али све што се дешавало итекако је утицало на мене. Дакле, још једном подвлачим – од репрезентације се нисам опростио и бићу на располагању у будућности, али после разговора с господином Буквом, одлучили смо да не играм у претквалификацијама", казао је Телетовић,

Телетовић је нагласио да се није опростио од репрезентације како су многи медији пренели.

"Ако се промени систем такмичења, радо ћу се одазвати новом селектору, а сматрам да у претквалификацијама шансу за доказивање и игру требају да добију млађи играчи, пред којима је светла будућност, јер имамо квалитет да савладамо све противнике. Због своје будућности и каријере, одлука да прескочим претквалификације није донесена исхитрено, већ сам о томе јако дуго размишљао. Знам да ће бити и оних који ће све протумачити погрешно, али сви који ме познају знају колико волим Босну и Херцеговину и с колико жара, жеље, страсти и ентузијазма носим дрес БиХ.

Уосталом, по завршетку каријере ћу наставити да живим у најљепшој земљи на свету – БиХ и нико ми не може одузети чињеницу да сам њен поносни грађанин“, изјавио је Телетовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар