Dule bez Mirze u pretkvalifikacijama SP-a!

Selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević neće moći da računa na Mirzu Teletovića u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Košarka 26.06.2017 | 16:30
Dule bez Mirze u pretkvalifikacijama SP-a!
Košarkaš Milvoki Buksa je u razgovoru za lokalne medije rekao da je glavni razlog neigranja za reprezentaciju problem oko rasporeda.

"Sve ono što se desilo u prošlim kvalifikacijama ostavilo je psihološkog traga na meni, što se odrazilo i na moje igre u klubu. Nažalost, niko me nije zaštitio od medijskog linča, niti to pokušao, a samo su se trebale izneti činjenice. Na kraju sam morao sam sebe zaštititi i svoju porodicu, a potrudio sam se da izgladim incident i javnosti objasnim sve što se dešavalo. I ovim putem želim da se zahvalim svima koji su prepoznali moju iskrenost i saslušali sve relevantne činjenice.

Umesto da krenemo dalje, selektor me se odrekao, iako sam želeo da budem deo tima koji je putovao u Švedsku. To je sada deo prošlosti, ali sve što se dešavalo itekako je uticalo na mene. Dakle, još jednom podvlačim – od reprezentacije se nisam oprostio i biću na raspolaganju u budućnosti, ali posle razgovora s gospodinom Bukvom, odlučili smo da ne igram u pretkvalifikacijama", kazao je Teletović,

Teletović je naglasio da se nije oprostio od reprezentacije kako su mnogi mediji preneli.

"Ako se promeni sistem takmičenja, rado ću se odazvati novom selektoru, a smatram da u pretkvalifikacijama šansu za dokazivanje i igru trebaju da dobiju mlađi igrači, pred kojima je svetla budućnost, jer imamo kvalitet da savladamo sve protivnike. Zbog svoje budućnosti i karijere, odluka da preskočim pretkvalifikacije nije donesena ishitreno, već sam o tome jako dugo razmišljao. Znam da će biti i onih koji će sve protumačiti pogrešno, ali svi koji me poznaju znaju koliko volim Bosnu i Hercegovinu i s koliko žara, želje, strasti i entuzijazma nosim dres BiH.

Uostalom, po završetku karijere ću nastaviti da živim u najljepšoj zemlji na svetu – BiH i niko mi ne može oduzeti činjenicu da sam njen ponosni građanin“, izjavio je Teletović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar