Покушај гушења слободе ријечи

Ал Џазира медија нетворк је саопштила како било какав позив за затварање мреже Ал Џазира није ништа више него покушај гушења слободе изражавања.

Свијет 24.06.2017 | 10:55
Покушај гушења слободе ријечи
У медијима и на социјалним мрежама појавиле су се тврдње да је затварање медијске мреже Ал Џазире и свих њених канала један од услова које су поставиле земље које бојкотују Катар. Те новинске агенције тврде да су у поседу званичне листе захтева упућених од стране ових земаља.

 
- Сви ми из наше медијске мреже, верујемо да било какав позив за затварање Ал Џазире није ништа више него покушај гушења слободе изражавања и права људи да добију информацију, те њиховог права на слободу мишљења - кажу из Ал Џазире.

- Ми задржавамо право да се професионално бавимо новинарством, и да се не повијамо под притиском било које државе или власти, те захтевамо да све државе поштују слободу медија и да новинарима допусте да раде свој посао без застрашивања и претњи. Позивамо колеге из других медијских кућа и међународних организација да потврде солидарност у настојању да се одбрани слобода медија глобално. Посебно у времену када смо суочени са агресивним претњама слободи говора и изражавања.- наставља се у саопштењу ове медијске куће.

- Од свог оснивања, пре двадесет година, Ал Џазира је извештавала и доносила људске приче са терена из свих делова свијета, увек стављајући људе у средиште пажње. Остајемо одлучни да наставимо извештавати храбро, искрено, поштено и истинито из свих делова свијета - пише у саопштењу.

- Ал Џазира, медијска мрежа, је годинама освајала и осваја најпрестижније новинарске награде и позиви на њено затварање нису ништа друго него опсада новинарске професије - стоји у саопштењу Ал Џазире Балканс.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сwитцх офф

25.06.2017 10:42

Ма немој, покушај да вас се уразуми ви доживљавате као напад на јавну реч. Ви ћете из срца ислама Катара да ширите истину по вашим аршинима. Зна се и васа улога у подрсци терористима и васа афирмација ислама наустрб других религија. И то на свим меридијанима и многим језицима. Зато сте и на Балкан дошли да ширите своју верзију 'истине' гарниране муслиманским погледом на свет.зато сте овде у Србији и на Балкану на нивоу статистичке грешке по гледаности. Треба вас затворити и протерати. А ви нисте једини гласници слободне речи. Можда јесте самозвани.

ОДГОВОРИТЕ