Pokušaj gušenja slobode riječi

Al Džazira medija netvork je saopštila kako bilo kakav poziv za zatvaranje mreže Al Džazira nije ništa više nego pokušaj gušenja slobode izražavanja.

Svijet 24.06.2017 | 10:55
Pokušaj gušenja slobode riječi
U medijima i na socijalnim mrežama pojavile su se tvrdnje da je zatvaranje medijske mreže Al Džazire i svih njenih kanala jedan od uslova koje su postavile zemlje koje bojkotuju Katar. Te novinske agencije tvrde da su u posedu zvanične liste zahteva upućenih od strane ovih zemalja.

 
- Svi mi iz naše medijske mreže, verujemo da bilo kakav poziv za zatvaranje Al Džazire nije ništa više nego pokušaj gušenja slobode izražavanja i prava ljudi da dobiju informaciju, te njihovog prava na slobodu mišljenja - kažu iz Al Džazire.

- Mi zadržavamo pravo da se profesionalno bavimo novinarstvom, i da se ne povijamo pod pritiskom bilo koje države ili vlasti, te zahtevamo da sve države poštuju slobodu medija i da novinarima dopuste da rade svoj posao bez zastrašivanja i pretnji. Pozivamo kolege iz drugih medijskih kuća i međunarodnih organizacija da potvrde solidarnost u nastojanju da se odbrani sloboda medija globalno. Posebno u vremenu kada smo suočeni sa agresivnim pretnjama slobodi govora i izražavanja.- nastavlja se u saopštenju ove medijske kuće.

- Od svog osnivanja, pre dvadeset godina, Al Džazira je izveštavala i donosila ljudske priče sa terena iz svih delova svijeta, uvek stavljajući ljude u središte pažnje. Ostajemo odlučni da nastavimo izveštavati hrabro, iskreno, pošteno i istinito iz svih delova svijeta - piše u saopštenju.

- Al Džazira, medijska mreža, je godinama osvajala i osvaja najprestižnije novinarske nagrade i pozivi na njeno zatvaranje nisu ništa drugo nego opsada novinarske profesije - stoji u saopštenju Al Džazire Balkans.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Switch off

25.06.2017 10:42

Ma nemoj, pokušaj da vas se urazumi vi doživljavate kao napad na javnu reč. Vi ćete iz srca islama Katara da širite istinu po vašim aršinima. Zna se i vasa uloga u podrsci teroristima i vasa afirmacija islama naustrb drugih religija. I to na svim meridijanima i mnogim jezicima. Zato ste i na Balkan došli da širite svoju verziju 'istine' garnirane muslimanskim pogledom na svet.zato ste ovde u Srbiji i na Balkanu na nivou statističke greške po gledanosti. Treba vas zatvoriti i proterati. A vi niste jedini glasnici slobodne reči. Možda jeste samozvani.

ODGOVORITE