Помен за погинуле борце Касиндола

Код Спомен-обиљежја у Касиндолу служен је парастос и положено цвијеће у оквиру манифестације "Дани Касиндолског батаљона" за припаднике овог батаљона који су положили животе за стварање Републике Српске.

Република Српска 24.06.2017 | 10:46
Помен за погинуле борце Касиндола
Предсједник Предсједништва Борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац рекао да се манифестацијом "Дани Касиндолског батаљона", који укључује и меморијални турнир у малом фудбалу, одржава у знак сјећања на команданта овог батаљона Бошка Вујадина и остале погинуле борце са овог подручја.

"На Спомен-обиљежју у Касиндолу уписана су имена 99 бораца. Као и сваке године, културним и спортским манифестацијама у оквиру `Дана Касиндолског батаљона` желимо скренути пажњу народу да се неке ствари не смију заборавити", рекао је Шеховац.

Он је нагласио да Борачка организација "Илиџански борац" наставља да истрајава током свих послијератних година да нису Срби никакви зликовци, како то тврде федерални медији.

Шеховац је подсјетио да је борачка организација "Илиџански борац" и мјесна борачка организација Касиндо 18. јуна организовала поход на Кланац.

"Ту су мучки убијени наши људи од комшија у периоду када је постојао договор да покушамо очувати мир. Међутим, Срби су по обичају били наивни и насјели на подлост муслимански паравојних формација Јусуфа Празине и Едхема Годињака из Трнова, те су прве жртве пале управо на Кланцу", додао је он.

Пријемом који је Мјесна борачка организација организовала за породице погинулих бораца у Дом културе у Касиндолу окончана је манифестација "Дани Касиндолског батаљона".

Из Касиндолског батаљона 99 припадника је положило живот у темеље Републике Српске, а заједно са борцима Прве и Друге сарајевске бригаде и Оклопне јединице на ратиштима од Олова до Трескавице страдало више од 130 припадника Војске Републике Српске.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Херцеговац

24.06.2017 08:59

Вијечна Слава и Хвала. Нека вам је лака црна земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин,Хамдија,Ристо/Забрезје

24.06.2017 09:10

Вјецна слава и хвала свим борцима који су животе дали за Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

24.06.2017 12:35

Слава им.

Name

Дон

24.06.2017 13:54

Слава славној и часној Армији Босне и Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ