Pomen za poginule borce Kasindola

Kod Spomen-obilježja u Kasindolu služen je parastos i položeno cvijeće u okviru manifestacije "Dani Kasindolskog bataljona" za pripadnike ovog bataljona koji su položili živote za stvaranje Republike Srpske.

Republika Srpska 24.06.2017 | 10:46
Pomen za poginule borce Kasindola
Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije "Ilidžanski borac" Goran Šehovac rekao da se manifestacijom "Dani Kasindolskog bataljona", koji uključuje i memorijalni turnir u malom fudbalu, održava u znak sjećanja na komandanta ovog bataljona Boška Vujadina i ostale poginule borce sa ovog područja.

"Na Spomen-obilježju u Kasindolu upisana su imena 99 boraca. Kao i svake godine, kulturnim i sportskim manifestacijama u okviru `Dana Kasindolskog bataljona` želimo skrenuti pažnju narodu da se neke stvari ne smiju zaboraviti", rekao je Šehovac.

On je naglasio da Boračka organizacija "Ilidžanski borac" nastavlja da istrajava tokom svih poslijeratnih godina da nisu Srbi nikakvi zlikovci, kako to tvrde federalni mediji.

Šehovac je podsjetio da je boračka organizacija "Ilidžanski borac" i mjesna boračka organizacija Kasindo 18. juna organizovala pohod na Klanac.

"Tu su mučki ubijeni naši ljudi od komšija u periodu kada je postojao dogovor da pokušamo očuvati mir. Međutim, Srbi su po običaju bili naivni i nasjeli na podlost muslimanski paravojnih formacija Jusufa Prazine i Edhema Godinjaka iz Trnova, te su prve žrtve pale upravo na Klancu", dodao je on.

Prijemom koji je Mjesna boračka organizacija organizovala za porodice poginulih boraca u Dom kulture u Kasindolu okončana je manifestacija "Dani Kasindolskog bataljona".

Iz Kasindolskog bataljona 99 pripadnika je položilo život u temelje Republike Srpske, a zajedno sa borcima Prve i Druge sarajevske brigade i Oklopne jedinice na ratištima od Olova do Treskavice stradalo više od 130 pripadnika Vojske Republike Srpske.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Hercegovac

24.06.2017 08:59

Viječna Slava i Hvala. Neka vam je laka crna zemlja.

ODGOVORITE
Name

Miladin,Hamdija,Risto/Zabrezje

24.06.2017 09:10

Vjecna slava i hvala svim borcima koji su živote dali za Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

Лија

24.06.2017 12:35

Слава им.

Name

Don

24.06.2017 13:54

Slava slavnoj i časnoj Armiji Bosne i Hercegovine.

ODGOVORITE