Рома продала још једног Зениту!

Монћи креће у шопинг са „стотком“! Још један одличан трансфер за Римљане.

Фудбал 26.06.2017 | 12:00
Рома продала још једног Зениту!
Замислите да сте спортски дриектор неког тима и да имате трансфер буџет од 100.000.000 евра за тоталну реконструкцију играчког кадра. Добра ствар, зар не? Такав сценарио вероватно ће се десити овога лета новом спортском директору Роме Монћију, који сигурно није у каријери располагао толиким средствима, барем док је радио у Севиљи.

У Андалузији се прославио као човек који од ничега прави лову, а у Риму га је кренуло већ од првог дана прелазног рока. Најпре се у касу Вучице слило 50.000.000 евра од продаје Мохамеда Салаха Ливерпулу (42.000.000 одмах плус 8.000.000 бонуса), а неколико дана касније и Зенит је обрадовао Ђалоросе истом свотом за двојицу фудбалера.

Штопер Костас Манолас и десни бек Леандро Паредес преселиће се почетком наредне недеље званично у Санкт Петербург. Нови тренер Зенита Роберто Манчини није имао дилему када су му ови играчи понуђени на тацни, одмах је тражио од челника Гаспрома да му испуне жељу, па је комбинована понуда од 45.000.000 евра плус 5.000.000 бонуса отишла у Рим где је одмах приваћена.

Монћи се јуче састао са емисарима Зенита и посао је фактички склопљен, остало је да почетком следеће недеље сада већ бивши фудбалери Роме отпутују у Русију и комплетирају трансфере. Тиме би Вучица заокружила летњу распродају, ставила тачку на одласке и окренула шопингу.

Није тајна да је Вучица већ означила приоритете, попут дефанзивца Рика Карсдорпа(Фајенорд) или везисте Жана Серија (Ница), али је јасно да је Римљанима потребно и неко име топ класе из самог крема европског фудбала. Уосталом, сада им је лакше, имају "стотку" на располагању и доста времена да мудро одаберу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар