Roma prodala još jednog Zenitu!

Monći kreće u šoping sa „stotkom“! Još jedan odličan transfer za Rimljane.

Fudbal 26.06.2017 | 12:00
Roma prodala još jednog Zenitu!
Zamislite da ste sportski driektor nekog tima i da imate transfer budžet od 100.000.000 evra za totalnu rekonstrukciju igračkog kadra. Dobra stvar, zar ne? Takav scenario verovatno će se desiti ovoga leta novom sportskom direktoru Rome Monćiju, koji sigurno nije u karijeri raspolagao tolikim sredstvima, barem dok je radio u Sevilji.

U Andaluziji se proslavio kao čovek koji od ničega pravi lovu, a u Rimu ga je krenulo već od prvog dana prelaznog roka. Najpre se u kasu Vučice slilo 50.000.000 evra od prodaje Mohameda Salaha Liverpulu (42.000.000 odmah plus 8.000.000 bonusa), a nekoliko dana kasnije i Zenit je obradovao Đalorose istom svotom za dvojicu fudbalera.

Štoper Kostas Manolas i desni bek Leandro Paredes preseliće se početkom naredne nedelje zvanično u Sankt Peterburg. Novi trener Zenita Roberto Mančini nije imao dilemu kada su mu ovi igrači ponuđeni na tacni, odmah je tražio od čelnika Gasproma da mu ispune želju, pa je kombinovana ponuda od 45.000.000 evra plus 5.000.000 bonusa otišla u Rim gde je odmah privaćena.

Monći se juče sastao sa emisarima Zenita i posao je faktički sklopljen, ostalo je da početkom sledeće nedelje sada već bivši fudbaleri Rome otputuju u Rusiju i kompletiraju transfere. Time bi Vučica zaokružila letnju rasprodaju, stavila tačku na odlaske i okrenula šopingu.

Nije tajna da je Vučica već označila prioritete, poput defanzivca Rika Karsdorpa(Fajenord) ili veziste Žana Serija (Nica), ali je jasno da je Rimljanima potrebno i neko ime top klase iz samog krema evropskog fudbala. Uostalom, sada im je lakše, imaju "stotku" na raspolaganju i dosta vremena da mudro odaberu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar