Лалатовић: Србијо, буди поносна на ове момке!

“Честитам Шпанији, најозбиљни су кандидати да освоје Европско првенство“, каже селектор У21 репрезентације Србије.

Фудбал 24.06.2017 | 09:45
Лалатовић: Србијо, буди поносна на ове момке!
Крај у групној фази такмичења за европске У19 и светске У20 шампионе. Млада репрезентација Србије је на Европском У21 првенству у Пољској превише промашивала да би се макар и надала било чему другом осим испадању у групној фази. Селектор Ненад Лалатовић ипак после минималног пораза од Шпаније за крај турнира истиче да би Србија морала да буде поносна на ове момке.

“Честитам Шпанији на проласку у полуфинале. Асполутно заслужено, јер су кроз ову групну фазу дефинитивно показали највише. Још једном смо показали да Србија има јако квалитетне младе играче и да су са правом били европски и светски прваци. Јер одиграти на оваквом нивоу, против овакве репрезентације са играчем мање то само показује какав квалитет има Србија. И Србија треба да буде поносна што има овакве играче“, биле су прве Лалатовићевеимпресије после пораза коме је више кумовало искључење Уроша Ђурђевића него голДениса Суареза.

“Могу бити поносан на њих, јер овако изгарати са играчем мање и правити шансе... Поготову прво полувреме, док смо били егал, имали смо две изузетне шансе. Вељковић је био сам буквално, пребацио је лопту преко гола. Јако жалимо за том шансом, да смо постигли гол ток утакмице би био сасвим другачији“.

Црвени картон за Ђурђевића - апсолутно непотребан - све је променио.

“Плански смо мало и препустили одличној репрезентацији Шпаније да игра више по крилима. Тактички смо желели да затворимо игру по централи. Да покушамо да их изненадимо, после одузете лопте на нашој половини, да тражимо лопту у простор иза њихових леђа, да постигнемо погодак... Али тешко је било у томе успети, јер смо целу утакмицу имали играчи мање... Друго полувреме, пошто смо морали тако, сјајно смо се бранили. Успели да одбранимо наш гол мада је Шпанија имала једну до две имали стопостотне шансе што је и нормално када имате играча мање. Али имали смо и ми у последњих 10 минута две стопостотне шансе“.

И за крај..

“Честитам још једном Шпанији, по свему што су приказали, најозбиљни су кандидат да освоје Европско првенство“, закључио је Лалатовић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар