Lalatović: Srbijo, budi ponosna na ove momke!

“Čestitam Španiji, najozbiljni su kandidati da osvoje Evropsko prvenstvo“, kaže selektor U21 reprezentacije Srbije.

Fudbal 24.06.2017 | 09:45
Lalatović: Srbijo, budi ponosna na ove momke!
Kraj u grupnoj fazi takmičenja za evropske U19 i svetske U20 šampione. Mlada reprezentacija Srbije je na Evropskom U21 prvenstvu u Poljskoj previše promašivala da bi se makar i nadala bilo čemu drugom osim ispadanju u grupnoj fazi. Selektor Nenad Lalatović ipak posle minimalnog poraza od Španije za kraj turnira ističe da bi Srbija morala da bude ponosna na ove momke.

“Čestitam Španiji na prolasku u polufinale. Aspolutno zasluženo, jer su kroz ovu grupnu fazu definitivno pokazali najviše. Još jednom smo pokazali da Srbija ima jako kvalitetne mlade igrače i da su sa pravom bili evropski i svetski prvaci. Jer odigrati na ovakvom nivou, protiv ovakve reprezentacije sa igračem manje to samo pokazuje kakav kvalitet ima Srbija. I Srbija treba da bude ponosna što ima ovakve igrače“, bile su prve Lalatovićeveimpresije posle poraza kome je više kumovalo isključenje Uroša Đurđevića nego golDenisa Suareza.

“Mogu biti ponosan na njih, jer ovako izgarati sa igračem manje i praviti šanse... Pogotovu prvo poluvreme, dok smo bili egal, imali smo dve izuzetne šanse. Veljković je bio sam bukvalno, prebacio je loptu preko gola. Jako žalimo za tom šansom, da smo postigli gol tok utakmice bi bio sasvim drugačiji“.

Crveni karton za Đurđevića - apsolutno nepotreban - sve je promenio.

“Planski smo malo i prepustili odličnoj reprezentaciji Španije da igra više po krilima. Taktički smo želeli da zatvorimo igru po centrali. Da pokušamo da ih iznenadimo, posle oduzete lopte na našoj polovini, da tražimo loptu u prostor iza njihovih leđa, da postignemo pogodak... Ali teško je bilo u tome uspeti, jer smo celu utakmicu imali igrači manje... Drugo poluvreme, pošto smo morali tako, sjajno smo se branili. Uspeli da odbranimo naš gol mada je Španija imala jednu do dve imali stopostotne šanse što je i normalno kada imate igrača manje. Ali imali smo i mi u poslednjih 10 minuta dve stopostotne šanse“.

I za kraj..

“Čestitam još jednom Španiji, po svemu što su prikazali, najozbiljni su kandidat da osvoje Evropsko prvenstvo“, zaključio je Lalatović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar