Пелегрино код Тадића, Де Бур близу Миливојевића

Аргентинац Маурисио Пелегрино именован је за новог менаџера енглеског премијерлигаша Саутемптона.

Фудбал 24.06.2017 | 11:45
Пелегрино код Тадића, Де Бур близу Миливојевића
Пелегрино је на клупи тима за који игра српски репрезентативац Душан Тадић заменио Клода Пуела, који је смењен на крају сезоне.

Бивши помоћник Рафаела Бенитеса у Ливерпулу је водио шпански Алавес, с којим је стигао до финала Купа краља, те девете позиције у повратничкој сезони у ЛаЛиги.

"Моја филозофија и култура клуба ће се добро слагати. Желим да побеђујем, да будем успешан и да развијем тимски дух где ће сви давати 100 одсто могућности и подржавати једни друге. Узбуђен сам поводом онога шта ме чека у будућности", рекао јеПелегрино.

Пелегрино (45) је током каријере тренирао још Валенсију, Естудијантес и Индепендијенте, а био је помоћни тренер и у Интеру.

Детаљи деле Де Бура од Селхурст Парка

С друге стране, менаџер лондонског премијерлигаша Кристал Паласа за који игра наш други репрезентативац Лука Миливојевић требало би да постане Холанђанин Франк де Бур.

Де Бур је без ангажмана од новембра када је добио отказ у миланском Интеру после само три месеца, а претходно је шест сезона водио Ајакс.

"Знам да преговарају и да их детаљи деле од договора, ја не видим проблем да се то догоди, али није на мени да кажем да је посао завршен. Ово је највећа лига на свету, сви гледају Премијер лигу. Ако добијеш шансу можеш да постигнеш велике ствари, јер има много новца за куповину играча. Ми смо одгојени по филозофији Ајакса и Барселоне, можете очекивати сличан стил игре, посед лопте, креативан фудбал и наравно забаву", рекао је Франков брат Роналд де Бур.

Палас је без менаџера од краја сезоне у Премијер лиги, после шокантне оставке Сема Олердајса, који је успео да сачува тиму са Селхурст парка статус у ПЛ.

Де Бур ће у случају именовања бити трећи менаџер Паласа у последњих годину дана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар