Pelegrino kod Tadića, De Bur blizu Milivojevića

Argentinac Maurisio Pelegrino imenovan je za novog menadžera engleskog premijerligaša Sautemptona.

Fudbal 24.06.2017 | 11:45
Pelegrino kod Tadića, De Bur blizu Milivojevića
Pelegrino je na klupi tima za koji igra srpski reprezentativac Dušan Tadić zamenio Kloda Puela, koji je smenjen na kraju sezone.

Bivši pomoćnik Rafaela Benitesa u Liverpulu je vodio španski Alaves, s kojim je stigao do finala Kupa kralja, te devete pozicije u povratničkoj sezoni u LaLigi.

"Moja filozofija i kultura kluba će se dobro slagati. Želim da pobeđujem, da budem uspešan i da razvijem timski duh gde će svi davati 100 odsto mogućnosti i podržavati jedni druge. Uzbuđen sam povodom onoga šta me čeka u budućnosti", rekao jePelegrino.

Pelegrino (45) je tokom karijere trenirao još Valensiju, Estudijantes i Independijente, a bio je pomoćni trener i u Interu.

Detalji dele De Bura od Selhurst Parka

S druge strane, menadžer londonskog premijerligaša Kristal Palasa za koji igra naš drugi reprezentativac Luka Milivojević trebalo bi da postane Holanđanin Frank de Bur.

De Bur je bez angažmana od novembra kada je dobio otkaz u milanskom Interu posle samo tri meseca, a prethodno je šest sezona vodio Ajaks.

"Znam da pregovaraju i da ih detalji dele od dogovora, ja ne vidim problem da se to dogodi, ali nije na meni da kažem da je posao završen. Ovo je najveća liga na svetu, svi gledaju Premijer ligu. Ako dobiješ šansu možeš da postigneš velike stvari, jer ima mnogo novca za kupovinu igrača. Mi smo odgojeni po filozofiji Ajaksa i Barselone, možete očekivati sličan stil igre, posed lopte, kreativan fudbal i naravno zabavu", rekao je Frankov brat Ronald de Bur.

Palas je bez menadžera od kraja sezone u Premijer ligi, posle šokantne ostavke Sema Olerdajsa, koji je uspeo da sačuva timu sa Selhurst parka status u PL.

De Bur će u slučaju imenovanja biti treći menadžer Palasa u poslednjih godinu dana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar