Олимпијакос спремио 600.000 за Стефана Јовића!

Замислите тандем са Спанулисем. . . !

Кошарка 25.06.2017 | 21:30
Олимпијакос спремио 600.000 за Стефана Јовића!
Можда смо пре неки дан мало претерали када смо рекли да је Химкијева идеја да оформи тандем Алексеј Швед - Стефан Јовић. Јер шта онда рећи за дует Јовића и Василиса Спанулиса? А управо је то намера управе Олимпијакоса, која тражи замену за Ерика Грина.

Јовић, додуше, није био прва опција, али је Костас Слукас већ рекао да не планира да напушта Фенербахче, Бредли Вонамејкер и Ендрју Гаудлок су финансијски ван Олимпијакосовог домашаја, Арону Џексону је НБА приоритет, а притом је по одласку из московског ЦСКА добио Ефесову понуду којој Грци не могу да парирају, док би заШејна Ларкина требало издвојити око 1.500.000 евра.

Атињани нису баш спремни толико далеко да иду, иако су после растанка са Грином, али иДанијелом Хекетом направили нешто простора у буџету (уштедеће и 600.000 и од Мета Лоџеског, али тај ће новац бити усмерен за појачање на четворци), али не толико имајући у виду да су појачали уговоре са Вангелисом Манцарисом и Јоргосом Принтезисом.

Отуд се име Стефана Јовића све гласније помиње у Олимпијакосовим канцеларијама, мада је Ларкин и даље опција, али само ако пристане на значајно мање новца за уговор, па и деобу минутаже са Спанулисем. Што у преводу значи да ће играти највише 20-ак минута по утакмици. Ларкин наводно није заинтересован за такав аранжман.

Грци се надају да ће Јовић бити. Те да ће притом бити и значајно јефтинија инвестиција. У Атини се надају да ће 500.000 до 600.000 евра бити сасвим довољно да доскорашњег плејемјкера Црвене звезде намаме у Олимпијакос. Не прецизирају, додуше, да ли у ту суму рачунају и обештећење за београдске црвено-беле или говоре само о плати.

Али подвлаче да Јовић још није пронашао уговор каквом се нада, те да је Барселона пропала због тога што су Каталонци већ довели Тому Ертела. Химки не помињу. У први план се истичу добри односи са Звездом и сигурно топао пријем за Јовића у Атини.

Све ово за сад само у мислима. На дела тек треба да се пређе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар