Olimpijakos spremio 600.000 za Stefana Jovića!

Zamislite tandem sa Spanulisem. . . !

Košarka 25.06.2017 | 21:30
Olimpijakos spremio 600.000 za Stefana Jovića!
Možda smo pre neki dan malo preterali kada smo rekli da je Himkijeva ideja da oformi tandem Aleksej Šved - Stefan Jović. Jer šta onda reći za duet Jovića i Vasilisa Spanulisa? A upravo je to namera uprave Olimpijakosa, koja traži zamenu za Erika Grina.

Jović, doduše, nije bio prva opcija, ali je Kostas Slukas već rekao da ne planira da napušta Fenerbahče, Bredli Vonamejker i Endrju Gaudlok su finansijski van Olimpijakosovog domašaja, Aronu Džeksonu je NBA prioritet, a pritom je po odlasku iz moskovskog CSKA dobio Efesovu ponudu kojoj Grci ne mogu da pariraju, dok bi zaŠejna Larkina trebalo izdvojiti oko 1.500.000 evra.

Atinjani nisu baš spremni toliko daleko da idu, iako su posle rastanka sa Grinom, ali iDanijelom Heketom napravili nešto prostora u budžetu (uštedeće i 600.000 i od Meta Lodžeskog, ali taj će novac biti usmeren za pojačanje na četvorci), ali ne toliko imajući u vidu da su pojačali ugovore sa Vangelisom Mancarisom i Jorgosom Printezisom.

Otud se ime Stefana Jovića sve glasnije pominje u Olimpijakosovim kancelarijama, mada je Larkin i dalje opcija, ali samo ako pristane na značajno manje novca za ugovor, pa i deobu minutaže sa Spanulisem. Što u prevodu znači da će igrati najviše 20-ak minuta po utakmici. Larkin navodno nije zainteresovan za takav aranžman.

Grci se nadaju da će Jović biti. Te da će pritom biti i značajno jeftinija investicija. U Atini se nadaju da će 500.000 do 600.000 evra biti sasvim dovoljno da doskorašnjeg plejemjkera Crvene zvezde namame u Olimpijakos. Ne preciziraju, doduše, da li u tu sumu računaju i obeštećenje za beogradske crveno-bele ili govore samo o plati.

Ali podvlače da Jović još nije pronašao ugovor kakvom se nada, te da je Barselona propala zbog toga što su Katalonci već doveli Tomu Ertela. Himki ne pominju. U prvi plan se ističu dobri odnosi sa Zvezdom i sigurno topao prijem za Jovića u Atini.

Sve ovo za sad samo u mislima. Na dela tek treba da se pređe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar