Да ли се растају Селта и Радоја?

Солидни српски везиста оклева са продужењем уговора, а има и релативно ниску откупну клаузулу.

Фудбал 29.06.2017 | 09:00
Да ли се растају Селта и Радоја?
Предстојеће лето могло би да донесе растанак Селте и Немање Радоје после три сасвим лепе године. Солидни централни везиста, повремени репрезентативац Србије, успео је да се потпуно афирмише у дресу клуба из Вига, а посебно је бриљирао у недавно окончаној сезони.

Радоја (24) био је један од најстандарднијих чланова првог тима Селте, за шта је умногоме заслужан и доскорашњи тренер Беризо који је отишао у Севиљу, па не чуди што на Балаидосу покушавају да га наговоре да потпише нови уговор. Та жеља Селте прозилази из чињенице да српски фудбалер у актуелном споразуму има релативно малу откупну клаузулу (10.000.000 евра) па у Вигу страхују да би могли лако да остану без њега овог лета.

Радоја са Селтом има споразум до лета 2019. године, а сјајне партије које пружа нису промакле другим клубовима. Србину, који је стигао из Војводине за само 900.000 евра, не жури се са обнављањем уговора у Галицији, посебно јер му релативно мала клаузула омогућава да лако промени средину, уколико се засити у Селти. Отуда и оклевање око новог споразума.

Данас се међутим појавио и први тим који показује интересовање за Радоју, а то је Реал Бетис. Зелени из Севиље желе да се осетније појачају током лета, како би направили тим кадар да конкурише за Европу, а главна жеља управе овог клуба је квалитетан централни везиста,Немања Радоја или Швеђанин Оскар Хиљемарк (Ђенова).

Локални андалузијски лист Естадио Депортиво, који је добро упућен у дешавања у редовима Бетиса, доноси информацију о интересовању за ову двојицу фудбалера, мада уз ограду да су обојица јако скупи и да трансфер само једног долази у обзир овог лета.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар