Da li se rastaju Selta i Radoja?

Solidni srpski vezista okleva sa produženjem ugovora, a ima i relativno nisku otkupnu klauzulu.

Fudbal 29.06.2017 | 09:00
Da li se rastaju Selta i Radoja?
Predstojeće leto moglo bi da donese rastanak Selte i Nemanje Radoje posle tri sasvim lepe godine. Solidni centralni vezista, povremeni reprezentativac Srbije, uspeo je da se potpuno afirmiše u dresu kluba iz Viga, a posebno je briljirao u nedavno okončanoj sezoni.

Radoja (24) bio je jedan od najstandardnijih članova prvog tima Selte, za šta je umnogome zaslužan i doskorašnji trener Berizo koji je otišao u Sevilju, pa ne čudi što na Balaidosu pokušavaju da ga nagovore da potpiše novi ugovor. Ta želja Selte prozilazi iz činjenice da srpski fudbaler u aktuelnom sporazumu ima relativno malu otkupnu klauzulu (10.000.000 evra) pa u Vigu strahuju da bi mogli lako da ostanu bez njega ovog leta.

Radoja sa Seltom ima sporazum do leta 2019. godine, a sjajne partije koje pruža nisu promakle drugim klubovima. Srbinu, koji je stigao iz Vojvodine za samo 900.000 evra, ne žuri se sa obnavljanjem ugovora u Galiciji, posebno jer mu relativno mala klauzula omogućava da lako promeni sredinu, ukoliko se zasiti u Selti. Otuda i oklevanje oko novog sporazuma.

Danas se međutim pojavio i prvi tim koji pokazuje interesovanje za Radoju, a to je Real Betis. Zeleni iz Sevilje žele da se osetnije pojačaju tokom leta, kako bi napravili tim kadar da konkuriše za Evropu, a glavna želja uprave ovog kluba je kvalitetan centralni vezista,Nemanja Radoja ili Šveđanin Oskar Hiljemark (Đenova).

Lokalni andaluzijski list Estadio Deportivo, koji je dobro upućen u dešavanja u redovima Betisa, donosi informaciju o interesovanju za ovu dvojicu fudbalera, mada uz ogradu da su obojica jako skupi i da transfer samo jednog dolazi u obzir ovog leta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar