Матић се договорио са Манчестер Јунајтедом!

Још да Мурињо плати Челсију. . . ! Србин је једном ногом на Олд Трафорду.

Фудбал 25.06.2017 | 19:00
Матић се договорио са Манчестер Јунајтедом!
Последња вест из Енглеске, из локалног Манчестер Ивнинг Њуза: Немања Матић се договорио са Манчестер Јунајтедом око својих услова у уговору! Све је спремно за један од највећих трансфера на Острву овог лета...

Локални лист који је по обичају добро обавештен о дешавањима и плановима манчестерских клубова, данас тврди да је трансфер ближе реализацији после још једног великог корака.Мурињо жели Матића као једно од највећих појачања овог лета и контакти су одавно успостављени. Србин је пристао на услове које му је понудио некадашњи шеф из Челсија и сада се чека на договор клубова.

Зашто би Челси продао Матића?

Овде није толико питање Челсијеве намере да га прода колико Матићеве жеље за сигурнијом будућности у Манчестеру јер се са Контеом никада не зна. После афере са Дијегом Костом, више нико није сигуран на Стамфорд Бриџу... Србин се и даље налази уКонтеовим плановима као један од битнијих играча. Италијан тренутно има Кантеа, Матића иФабрегаса као тројицу кандидата за два места у везном реду. Ако се претпостави да је Француз недодирљив, онда изгледа да ће бити борба за место између Матића и Фабрегаса за преостало место на средини терена. Али с обзиром на највљени долазак Тјемуеа Бакајока из Монака за 40.000.000 евра, конкуренција ће се још више заоштрити.

Наравно, следеће сезоне ће бити више мечева, Плавци се враћају у Лигу шампиона и Контеће морати више да комбинује што ће свима отворити простор за већу минутажу. Међутим, уз најављени долазак Бакајока и останак Фабрегаса, а можда и још неког појачања, чини се да би Матић могао да изгуби место стартера. Контеу се не свиђа идеја да прода једног од најбољих играча директном ривалу, али неће моћи да контролише ситуацију ако Матићбуде инсистирао на одласку.

Оно што Конте може је да зацепи обештећење. Сада се спекулише о цени од 45.000.000 евра. Али Мурињо може и то да плати чиме би била срушена последња препрека ка реализацији трансфера. Наравно, Јунајтед ће покушати са мањом ценом на почетку и није искључено да добије попуст. Вероватно нас очекује дуги преговори у којима ће две стране покушавати да прођу што боље...

Матић има 28 година и у зениту је каријере. Мурињо се двоумио између Матића и ЕрикаДајера из Тотенхема. На крају се одлучио за Србина јер је искуснији, боље га познаје и донеће на Олд Трафорд навику побеђивања, за разлику од Дајера који је млађи и скупљи.

Селидба у Манчестер нуди Матићу да буде део новог и амбициозног Мурињовогпројекта. Тамо би требало да наследи Мајкла Керика у стартној постави и растерети ПолаПогба у везном реду. Са собом доноси и победнички менатлитет који је потребан младом саставу Црвених ђавола.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар