Matić se dogovorio sa Mančester Junajtedom!

Još da Murinjo plati Čelsiju. . . ! Srbin je jednom nogom na Old Trafordu.

Fudbal 25.06.2017 | 19:00
Matić se dogovorio sa Mančester Junajtedom!
Poslednja vest iz Engleske, iz lokalnog Mančester Ivning Njuza: Nemanja Matić se dogovorio sa Mančester Junajtedom oko svojih uslova u ugovoru! Sve je spremno za jedan od najvećih transfera na Ostrvu ovog leta...

Lokalni list koji je po običaju dobro obavešten o dešavanjima i planovima mančesterskih klubova, danas tvrdi da je transfer bliže realizaciji posle još jednog velikog koraka.Murinjo želi Matića kao jedno od najvećih pojačanja ovog leta i kontakti su odavno uspostavljeni. Srbin je pristao na uslove koje mu je ponudio nekadašnji šef iz Čelsija i sada se čeka na dogovor klubova.

Zašto bi Čelsi prodao Matića?

Ovde nije toliko pitanje Čelsijeve namere da ga proda koliko Matićeve želje za sigurnijom budućnosti u Mančesteru jer se sa Konteom nikada ne zna. Posle afere sa Dijegom Kostom, više niko nije siguran na Stamford Bridžu... Srbin se i dalje nalazi uKonteovim planovima kao jedan od bitnijih igrača. Italijan trenutno ima Kantea, Matića iFabregasa kao trojicu kandidata za dva mesta u veznom redu. Ako se pretpostavi da je Francuz nedodirljiv, onda izgleda da će biti borba za mesto između Matića i Fabregasa za preostalo mesto na sredini terena. Ali s obzirom na najvljeni dolazak Tjemuea Bakajoka iz Monaka za 40.000.000 evra, konkurencija će se još više zaoštriti.

Naravno, sledeće sezone će biti više mečeva, Plavci se vraćaju u Ligu šampiona i Konteće morati više da kombinuje što će svima otvoriti prostor za veću minutažu. Međutim, uz najavljeni dolazak Bakajoka i ostanak Fabregasa, a možda i još nekog pojačanja, čini se da bi Matić mogao da izgubi mesto startera. Konteu se ne sviđa ideja da proda jednog od najboljih igrača direktnom rivalu, ali neće moći da kontroliše situaciju ako Matićbude insistirao na odlasku.

Ono što Konte može je da zacepi obeštećenje. Sada se spekuliše o ceni od 45.000.000 evra. Ali Murinjo može i to da plati čime bi bila srušena poslednja prepreka ka realizaciji transfera. Naravno, Junajted će pokušati sa manjom cenom na početku i nije isključeno da dobije popust. Verovatno nas očekuje dugi pregovori u kojima će dve strane pokušavati da prođu što bolje...

Matić ima 28 godina i u zenitu je karijere. Murinjo se dvoumio između Matića i ErikaDajera iz Totenhema. Na kraju se odlučio za Srbina jer je iskusniji, bolje ga poznaje i doneće na Old Traford naviku pobeđivanja, za razliku od Dajera koji je mlađi i skuplji.

Selidba u Mančester nudi Matiću da bude deo novog i ambicioznog Murinjovogprojekta. Tamo bi trebalo da nasledi Majkla Kerika u startnoj postavi i rastereti PolaPogba u veznom redu. Sa sobom donosi i pobednički menatlitet koji je potreban mladom sastavu Crvenih đavola.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar