Зиданов тајни састанак са Мбапеом...

. . . и обећање какво се не даје сваком тинејџеру! Реал спрема терен за чудесан трансфер!

Фудбал 24.06.2017 | 23:30
Зиданов тајни састанак са Мбапеом...
Због Килијана Мбапеа на ногама је цела Европа! Прелазни рок још није ни почео, а Монако су засули понудама са свих меридијана. Ипак, реалност је таква да ће француско чудо од детета каријеру наставити у највећем и најтрофејнијем клубу на свету - мадридском Реалу. 

Мада је било свакаквих најава, спекулација, прича и обрта, Реал је једини клуб који занима Мбапеа. Поред Монака, наравно. Интересовање је обострано и то није тајна. Оно што јесте новост, а то је реномирани француски спортски дневни лист Л'Екип објавио на насловној страни - Зинедин Зидан је одржао тајни састанак са Мбапеом и предочио му изглед целог будућег Реаловог пројекта, у којем ће баш ведета Монака бити централна фигура. 

Зидан је, наиме, пренео Мбапеу најискренију жељу да га види у Реалу већ овог лета, а као залог за цео трансфер је обећање да ће голобради тинејџер имати огромну минутажу већ у првој сезони. Такво обећање не даје се сваком момку који још није загазио ни у трећу деценију живота. 

Ако је Зидан заиста дао такво обећање, то значи да се трозубац ББЦ (Бејл, Бензема, Кристијано) распада. С претпоставком да ће Кристијано Роналдо заиста отићи са стадиона Сантјаго Бернабеу. Чак и да се то не догоди, Мбапе у прву поставу могао и преко Бејлових леђа, што је сасвим реална могућност. Посебно јер Бејла фудбалски аналитичари све више критикују због својих игара из периода пре него што је био повређен.

Подсетимо, Реалова жеља за Мбапеом постоји годинама уназад, пошто је ултраталентовани Француз годинама на свим радарима скаута Краљевског клуба. Мбапе је и сам неколико пута поручио да му је највећа жеља да заигра у тандему са Кристијаном Роналдом, док се недавно сазнало и да му је тренерски идол управо Зинедин Зидан, који је за годину и по дана рада у Реалу направио револуцију. 

Суштина оваквог Мбапеовог размишљања лежи у времену када је Француз био на проби у Реалу још ране 2014. године. Тада га је у клубу баш дочекао Зидан, који је био одушевљен Мбапеом и желео је да га задржи по сваку цену. Али је на крају клупска одлука била да Мбапе није довољно добар. Од тада су Зидан и Мбапе у фантастичним односима. 

Л'Екип у истом тексту тврди и да је Мбапе недавно обавио телефонски позив са Арсеном Венгером. Искусни француски стручњак је Мбапеу, наводно, представио цео план каријере и поручио му јасно да би био центар великог пројекта. Додуше, у наставку се истиче да ни Мбапе, ни његови агенти, нису баш сигурни колико би трансфер у Арсенал био добар. 

Оно што је такође, новост, јесте да је Монако одбио и понуду од 100.000.000 евра од Ливерпула, те да је Мбапе у разговору са челним људима клуба добио одрешене руке да сам одлучује о својој будућности. 

Подсетимо, Флорентино Перез је у једном тренутку желео да направи и досад невиђени преседан, само како би добио Мбапеов потпис. Да искешира 130.000.000 евра за обештећење, али и да остави Мбапеа још једну сезону у Монаку, само како би задовољио Килијанове родитеље. Који, наводно, сматрају да би за Килијана најбоље било да не мења средину бар још једну годину. 

Чекамо тренутак када ће клупко почети да се одмотава...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар