Zidanov tajni sastanak sa Mbapeom...

. . . i obećanje kakvo se ne daje svakom tinejdžeru! Real sprema teren za čudesan transfer!

Fudbal 24.06.2017 | 23:30
Zidanov tajni sastanak sa Mbapeom...
Zbog Kilijana Mbapea na nogama je cela Evropa! Prelazni rok još nije ni počeo, a Monako su zasuli ponudama sa svih meridijana. Ipak, realnost je takva da će francusko čudo od deteta karijeru nastaviti u najvećem i najtrofejnijem klubu na svetu - madridskom Realu. 

Mada je bilo svakakvih najava, spekulacija, priča i obrta, Real je jedini klub koji zanima Mbapea. Pored Monaka, naravno. Interesovanje je obostrano i to nije tajna. Ono što jeste novost, a to je renomirani francuski sportski dnevni list L'Ekip objavio na naslovnoj strani - Zinedin Zidan je održao tajni sastanak sa Mbapeom i predočio mu izgled celog budućeg Realovog projekta, u kojem će baš vedeta Monaka biti centralna figura. 

Zidan je, naime, preneo Mbapeu najiskreniju želju da ga vidi u Realu već ovog leta, a kao zalog za ceo transfer je obećanje da će golobradi tinejdžer imati ogromnu minutažu već u prvoj sezoni. Takvo obećanje ne daje se svakom momku koji još nije zagazio ni u treću deceniju života. 

Ako je Zidan zaista dao takvo obećanje, to znači da se trozubac BBC (Bejl, Benzema, Kristijano) raspada. S pretpostavkom da će Kristijano Ronaldo zaista otići sa stadiona Santjago Bernabeu. Čak i da se to ne dogodi, Mbape u prvu postavu mogao i preko Bejlovih leđa, što je sasvim realna mogućnost. Posebno jer Bejla fudbalski analitičari sve više kritikuju zbog svojih igara iz perioda pre nego što je bio povređen.

Podsetimo, Realova želja za Mbapeom postoji godinama unazad, pošto je ultratalentovani Francuz godinama na svim radarima skauta Kraljevskog kluba. Mbape je i sam nekoliko puta poručio da mu je najveća želja da zaigra u tandemu sa Kristijanom Ronaldom, dok se nedavno saznalo i da mu je trenerski idol upravo Zinedin Zidan, koji je za godinu i po dana rada u Realu napravio revoluciju. 

Suština ovakvog Mbapeovog razmišljanja leži u vremenu kada je Francuz bio na probi u Realu još rane 2014. godine. Tada ga je u klubu baš dočekao Zidan, koji je bio oduševljen Mbapeom i želeo je da ga zadrži po svaku cenu. Ali je na kraju klupska odluka bila da Mbape nije dovoljno dobar. Od tada su Zidan i Mbape u fantastičnim odnosima. 

L'Ekip u istom tekstu tvrdi i da je Mbape nedavno obavio telefonski poziv sa Arsenom Vengerom. Iskusni francuski stručnjak je Mbapeu, navodno, predstavio ceo plan karijere i poručio mu jasno da bi bio centar velikog projekta. Doduše, u nastavku se ističe da ni Mbape, ni njegovi agenti, nisu baš sigurni koliko bi transfer u Arsenal bio dobar. 

Ono što je takođe, novost, jeste da je Monako odbio i ponudu od 100.000.000 evra od Liverpula, te da je Mbape u razgovoru sa čelnim ljudima kluba dobio odrešene ruke da sam odlučuje o svojoj budućnosti. 

Podsetimo, Florentino Perez je u jednom trenutku želeo da napravi i dosad neviđeni presedan, samo kako bi dobio Mbapeov potpis. Da iskešira 130.000.000 evra za obeštećenje, ali i da ostavi Mbapea još jednu sezonu u Monaku, samo kako bi zadovoljio Kilijanove roditelje. Koji, navodno, smatraju da bi za Kilijana najbolje bilo da ne menja sredinu bar još jednu godinu. 

Čekamo trenutak kada će klupko početi da se odmotava...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar