ЕП до 21, СРБ - ШПА: Момци, важно је!

С евентуалном победом над Шпанијом много ће се лакше пребродити испадање са Европског првенства.

Фудбал 23.06.2017 | 15:45
ЕП до 21, СРБ - ШПА: Момци, важно је!
У ситуацији када су изгубили и теоретске шансе за пласман у полуфинале Европског првенства, Орлићи вероватно нису могли ни да замисле бољег противника у трећем колу групне фазе. Ако победе Шпанију која је први фаворит турнира, Орлићи ће, а и навијачи репрезентације, много лакше сварити овај неуспех. Такође, за оваквог противника не треба додатна мотивација.

Марко Грујић је после меча с Македонијом истакао да је главна жеља његовог тима у последњем мечу да покаже да зна да игра фудбал. И ту прилику ће добити од 20.45 на стадиону у Бидгошчу.

Додуше, Фурија ће изаћи у комбинованом саставу, можда чак и са другим тимом, али то су све врхунски фудбалери. А ни код Орлића неће бити неколико играча у тиму.

Александар Чаврић (стопало) и Милан Гајић (скочни зглоб) су повређени, Марко Грујић (два жута) и Радован Панков (црвени) су суспендовани због картона, док је највећа недоумица Вукашин Јовановић.

Он је повредио бутни мишић против Македонаца, напустио је свлачионицу шепајући, пропустио је тренинг тима и врло лако би уместо њега могли да гледамо НиколуМиленковића од првог минута, доскорашњег фудбалера Партизана који ће бранити боје Фјорентине од наредне сезоне.

Недоумица је и голман. Вања Милинковић Савић није одрадио посао на врхунском нивоу на прва два меча, имао је кикс-гол против Португалије и слабу реакцију код поготка Ђорђева, па бисмо можда уместо њега могли да гледамо Филипа Манојловића. Селектор Лалатовић је остао загонетан по овом питању на конференцији за медије.

Фурија ће у сваком случају ићи на победу како би са успехом ушла у полуфинале Европског првенства, али и да би вратила Орлићима мило за драго за онај пораз 2014. године који је Шпанце доста заболео.

Сигурно је да ћемо играти са једним нападачем, дакле поново у формацији 4-5-1 са Урошем Ђурђевићем истуреним у нападу.

Уместо десног бека Гајића, који неће грати због повреде зглоба наћи ће се АлександарФилиповић који је одрадио добар посао против Македоније, тако да би требало очекивати да ће играч Вождовца заузети место крај десне аут-линије.

Остаје дилема и када је заменик Грујића у питању. У мечу против Македоније је то био Михаило Ристић, фаворит је да и овога пута буде на том задатку, мада су и Саша Лукић (пре свега) и Дејан Мелег у оптицају.

Стога би састав Србије требало да излгеда овако: Манојловић - Филиповић, Миленковић, Вељковић, Антонов - Максимовић, Ристић (Лукић), Живковић, Гаћиновић, Плавшић – Ђурђевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар