EP do 21, SRB - ŠPA: Momci, važno je!

S eventualnom pobedom nad Španijom mnogo će se lakše prebroditi ispadanje sa Evropskog prvenstva.

Fudbal 23.06.2017 | 15:45
EP do 21, SRB - ŠPA: Momci, važno je!
U situaciji kada su izgubili i teoretske šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva, Orlići verovatno nisu mogli ni da zamisle boljeg protivnika u trećem kolu grupne faze. Ako pobede Španiju koja je prvi favorit turnira, Orlići će, a i navijači reprezentacije, mnogo lakše svariti ovaj neuspeh. Takođe, za ovakvog protivnika ne treba dodatna motivacija.

Marko Grujić je posle meča s Makedonijom istakao da je glavna želja njegovog tima u poslednjem meču da pokaže da zna da igra fudbal. I tu priliku će dobiti od 20.45 na stadionu u Bidgošču.

Doduše, Furija će izaći u kombinovanom sastavu, možda čak i sa drugim timom, ali to su sve vrhunski fudbaleri. A ni kod Orlića neće biti nekoliko igrača u timu.

Aleksandar Čavrić (stopalo) i Milan Gajić (skočni zglob) su povređeni, Marko Grujić (dva žuta) i Radovan Pankov (crveni) su suspendovani zbog kartona, dok je najveća nedoumica Vukašin Jovanović.

On je povredio butni mišić protiv Makedonaca, napustio je svlačionicu šepajući, propustio je trening tima i vrlo lako bi umesto njega mogli da gledamo NikoluMilenkovića od prvog minuta, doskorašnjeg fudbalera Partizana koji će braniti boje Fjorentine od naredne sezone.

Nedoumica je i golman. Vanja Milinković Savić nije odradio posao na vrhunskom nivou na prva dva meča, imao je kiks-gol protiv Portugalije i slabu reakciju kod pogotka Đorđeva, pa bismo možda umesto njega mogli da gledamo Filipa Manojlovića. Selektor Lalatović je ostao zagonetan po ovom pitanju na konferenciji za medije.

Furija će u svakom slučaju ići na pobedu kako bi sa uspehom ušla u polufinale Evropskog prvenstva, ali i da bi vratila Orlićima milo za drago za onaj poraz 2014. godine koji je Špance dosta zaboleo.

Sigurno je da ćemo igrati sa jednim napadačem, dakle ponovo u formaciji 4-5-1 sa Urošem Đurđevićem isturenim u napadu.

Umesto desnog beka Gajića, koji neće grati zbog povrede zgloba naći će se AleksandarFilipović koji je odradio dobar posao protiv Makedonije, tako da bi trebalo očekivati da će igrač Voždovca zauzeti mesto kraj desne aut-linije.

Ostaje dilema i kada je zamenik Grujića u pitanju. U meču protiv Makedonije je to bio Mihailo Ristić, favorit je da i ovoga puta bude na tom zadatku, mada su i Saša Lukić (pre svega) i Dejan Meleg u opticaju.

Stoga bi sastav Srbije trebalo da izlgeda ovako: Manojlović - Filipović, Milenković, Veljković, Antonov - Maksimović, Ristić (Lukić), Živković, Gaćinović, Plavšić – Đurđević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar