Милојевић о новој формацији, критикама и Флоријани...

"Надам се да ће то бити модел игре који нам најбоље одговара", каже тренер фудбалера Црвене звезде у разговору са репортером Монда на Златибору.

Фудбал 23.06.2017 | 18:30
Милојевић о новој формацији, критикама и Флоријани...
Још један дан и повратак у Београд. Фудбалери Црвене звезде привели су крају припреме на Златибору. У петак од 18 часова играју против Рудара из Пљеваља, а у суботу се враћају на свој стадион где ће наставити са тренинзима и уигравањем до четвртка, када их очекује дуел са малтешком Флоријаном у првом колу квалификација за Лигу Европе и званичан почетак сезоне 2017/2018.

Није било много времена да се екипа навикне на новог тренера Владана Милојевића и његов систем рада, али по виђеном на Златибору, делује нам да стручни штаб црвено-белих може бити задовољан после прве две недеље на новом задатку.

Управо то је у разговору за наш портал истакао млади стратег.

"Генерални утисак је да сам задовољан досадашњим током припрема. Ово су заиста добри момци и труде се да испуне све задатке. Немамо много времена, а овде је 36 играча што је јако велики број за једне припреме, али ја сам то тражио да бих видео цео потенцијал који имам на располагању у овом тренутку", рекао нам је Милојевић.

Црвено-бели су прошле суботе играли 1:1 са селекцијом Ужица, а дуел против Рудара биће генерална проба за Флоријану. Тек две провере пред старт сезоне сигурно нису довољне новом тренеру да се добро упозна са играчким кадром, али Милојевић не жели да тражи алиби.

"Једна је слика на тренингу, а једна на утакмици. Нажалост, нисмо имали велики број утакмица да бих могао све да сагледам и констатујем, радимо у ходу, али оптимиста сам јер радимо добро. Момци су прихватили нов начин рада, а са својим сарадницима редовно вршим анализе свих играча".

После ремија са Ужичанима, млади тренер је изјавио да га мало забрињава то што су играчи били другачији на тренингу него на утакмици. Није, међутим, желео да открива на шта је конкретно мислио.

"Играчи знају на шта се односила моја изјава и желели бисмо да то остане интерна ствар. Ја као тренер морам да критикујем и терам их да буду још бољи. Увек морамо да задржавамо оно што је добро у тренажном процесу, а да исправљамо оно што није. Зато и хоћу да се оно што тренирамо спроводи и у утакмицама", објаснио је Милојевић.

До утакмице са Малтежанима нема још много. Тачно недељу дана пре дуела у Београду, фудбалери и стручни штаб Звезде имали су састанак на којем су гледали видео-снимке. Помислили смо да се ради о упознавању са ривалом, али нас је тренер исправио.

"Нисмо њих гледали. Сигурно ћемо се добро упознати са њиховим начином игре, али у овом тренутку ми је најбитније да видео-анализом предочимо играчима детаље наше игре и онога што ми желимо. Увек је до тога да све треба да зависи од нас. Када будемо имали аутоматизам наше игре, онда ћемо моћи и више да се бавимо анализом противника. У овом тренутку ја тек треба да упознам начин наше игре, али имамо времена толико колико имамо. Мислим да ће све бити добро", оптимиста је доскорашњи тренер Паниониоса, а претходно Омоније, Чукаричког, Јавора и шампионске генерације Звездиних омладинаца.

На питање да ли у глави већ има тим који ће у четвртак играти против Флоријане, нисмо добили прецизан одговор.

"Ушли смо у последњих седам дана микроциклуса припрема. Предстоји нам утакмица са Рударом, па ћемо онда почети да размишљамо о тиму који ће играти против Флоријане".

Исто је било и на питање да ли ће Звезда под вођством Владана Милојевића играти у формацији са двојицом нападача, као што се назире гледајући тренинге на Златибору.

"Не могу да вам кажем ништа око тога. То ћете тек видети у утакмицама... Надам се да ће то бити модел игре који нам најбоље одговара", није желео 47-годишњи стратег да открива своје замисли.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар