Milojević o novoj formaciji, kritikama i Florijani...

"Nadam se da će to biti model igre koji nam najbolje odgovara", kaže trener fudbalera Crvene zvezde u razgovoru sa reporterom Monda na Zlatiboru.

Fudbal 23.06.2017 | 18:30
Milojević o novoj formaciji, kritikama i Florijani...
Još jedan dan i povratak u Beograd. Fudbaleri Crvene zvezde priveli su kraju pripreme na Zlatiboru. U petak od 18 časova igraju protiv Rudara iz Pljevalja, a u subotu se vraćaju na svoj stadion gde će nastaviti sa treninzima i uigravanjem do četvrtka, kada ih očekuje duel sa malteškom Florijanom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i zvaničan početak sezone 2017/2018.

Nije bilo mnogo vremena da se ekipa navikne na novog trenera Vladana Milojevića i njegov sistem rada, ali po viđenom na Zlatiboru, deluje nam da stručni štab crveno-belih može biti zadovoljan posle prve dve nedelje na novom zadatku.

Upravo to je u razgovoru za naš portal istakao mladi strateg.

"Generalni utisak je da sam zadovoljan dosadašnjim tokom priprema. Ovo su zaista dobri momci i trude se da ispune sve zadatke. Nemamo mnogo vremena, a ovde je 36 igrača što je jako veliki broj za jedne pripreme, ali ja sam to tražio da bih video ceo potencijal koji imam na raspolaganju u ovom trenutku", rekao nam je Milojević.

Crveno-beli su prošle subote igrali 1:1 sa selekcijom Užica, a duel protiv Rudara biće generalna proba za Florijanu. Tek dve provere pred start sezone sigurno nisu dovoljne novom treneru da se dobro upozna sa igračkim kadrom, ali Milojević ne želi da traži alibi.

"Jedna je slika na treningu, a jedna na utakmici. Nažalost, nismo imali veliki broj utakmica da bih mogao sve da sagledam i konstatujem, radimo u hodu, ali optimista sam jer radimo dobro. Momci su prihvatili nov način rada, a sa svojim saradnicima redovno vršim analize svih igrača".

Posle remija sa Užičanima, mladi trener je izjavio da ga malo zabrinjava to što su igrači bili drugačiji na treningu nego na utakmici. Nije, međutim, želeo da otkriva na šta je konkretno mislio.

"Igrači znaju na šta se odnosila moja izjava i želeli bismo da to ostane interna stvar. Ja kao trener moram da kritikujem i teram ih da budu još bolji. Uvek moramo da zadržavamo ono što je dobro u trenažnom procesu, a da ispravljamo ono što nije. Zato i hoću da se ono što treniramo sprovodi i u utakmicama", objasnio je Milojević.

Do utakmice sa Maltežanima nema još mnogo. Tačno nedelju dana pre duela u Beogradu, fudbaleri i stručni štab Zvezde imali su sastanak na kojem su gledali video-snimke. Pomislili smo da se radi o upoznavanju sa rivalom, ali nas je trener ispravio.

"Nismo njih gledali. Sigurno ćemo se dobro upoznati sa njihovim načinom igre, ali u ovom trenutku mi je najbitnije da video-analizom predočimo igračima detalje naše igre i onoga što mi želimo. Uvek je do toga da sve treba da zavisi od nas. Kada budemo imali automatizam naše igre, onda ćemo moći i više da se bavimo analizom protivnika. U ovom trenutku ja tek treba da upoznam način naše igre, ali imamo vremena toliko koliko imamo. Mislim da će sve biti dobro", optimista je doskorašnji trener Panioniosa, a prethodno Omonije, Čukaričkog, Javora i šampionske generacije Zvezdinih omladinaca.

Na pitanje da li u glavi već ima tim koji će u četvrtak igrati protiv Florijane, nismo dobili precizan odgovor.

"Ušli smo u poslednjih sedam dana mikrociklusa priprema. Predstoji nam utakmica sa Rudarom, pa ćemo onda početi da razmišljamo o timu koji će igrati protiv Florijane".

Isto je bilo i na pitanje da li će Zvezda pod vođstvom Vladana Milojevića igrati u formaciji sa dvojicom napadača, kao što se nazire gledajući treninge na Zlatiboru.

"Ne mogu da vam kažem ništa oko toga. To ćete tek videti u utakmicama... Nadam se da će to biti model igre koji nam najbolje odgovara", nije želeo 47-godišnji strateg da otkriva svoje zamisli.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar