При крају снимање серије Немањићи

Глумачка екипа „Немањића“ завршила је синоћ снимање серијала на подручју Требиња које је трајало шест дана, чиме су завршене и две трећине снимања највећег серијала РТС.

Република Српска 23.06.2017 | 10:38
 При крају снимање серије Немањићи
Војин Ћетковић, који глуми Стефана Првовенчаног у серији „Немањићи, рађање краљевине“, на прес конференцији је требињски предео назвао „једним од најфилмичнијих“, пре свега због различитости терена.

- Ово је драмска форма, и неки ликови су измаштани и прилагођени данашњем времену, јер ово није документарна него играна серија - појаснио је Ћетковић.

Он је навео да одавно није радио у овако богатој продукцији која захтева да костими и оружје буду прави.

-Понекад имамо и по 30 килограма опреме на себи, морали смо сви научити да се пењемо на коња и јашемо са том опремом и да се боримо. Било је и повреда, али мањих - објаснио је Ћетковић.

Глумица Нада Шаргин каже да јој је лик Рашке био изазов, те да су ликови приближени садашњем времену, како би имали конекцију са публиком.

- Мислим да нема глумца коме није част спојити историјско и савремност - навела је Шаргина, додавши да је цела глумачка екипа одушевљена костимима и шминком.

Режисер Марко Маринковић је рекао да је имао срећу у одабиру глумачке екипе, али и да су и глумци из позоришта у местима где су снимани делови серијала одрадили свој посао до краја.

- Посљедњег дана снимања у Требињу добили смо тужну вест, да је преминуо Богољуб Митић Ђоша, који је снимао „Немањиће“ на првом сету. Након Требиња идемо у Београд, па у Студеницу, где је прва клапа припадала Богољубу Митићу - рекао је Маринковић.

Према речима Мишка Стевановића, продуцента, серијал од 12 епизода је озбиљан посао који ће померити критеријуме сагледавања телевизијских серија и српске историје.

На прес конференцији показан је и трејлер „Немањића“.

Серијал би требао бити премијерно приказан крајем 2017. године, у којој се обележава 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног.



(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

рс

25.06.2017 11:45

Предивно.

ОДГОВОРИТЕ