Pri kraju snimanje serije Nemanjići

Glumačka ekipa „Nemanjića“ završila je sinoć snimanje serijala na području Trebinja koje je trajalo šest dana, čime su završene i dve trećine snimanja najvećeg serijala RTS.

Republika Srpska 23.06.2017 | 10:38
 Pri kraju snimanje serije Nemanjići
Vojin Ćetković, koji glumi Stefana Prvovenčanog u seriji „Nemanjići, rađanje kraljevine“, na pres konferenciji je trebinjski predeo nazvao „jednim od najfilmičnijih“, pre svega zbog različitosti terena.

- Ovo je dramska forma, i neki likovi su izmaštani i prilagođeni današnjem vremenu, jer ovo nije dokumentarna nego igrana serija - pojasnio je Ćetković.

On je naveo da odavno nije radio u ovako bogatoj produkciji koja zahteva da kostimi i oružje budu pravi.

-Ponekad imamo i po 30 kilograma opreme na sebi, morali smo svi naučiti da se penjemo na konja i jašemo sa tom opremom i da se borimo. Bilo je i povreda, ali manjih - objasnio je Ćetković.

Glumica Nada Šargin kaže da joj je lik Raške bio izazov, te da su likovi približeni sadašnjem vremenu, kako bi imali konekciju sa publikom.

- Mislim da nema glumca kome nije čast spojiti istorijsko i savremnost - navela je Šargina, dodavši da je cela glumačka ekipa oduševljena kostimima i šminkom.

Režiser Marko Marinković je rekao da je imao sreću u odabiru glumačke ekipe, ali i da su i glumci iz pozorišta u mestima gde su snimani delovi serijala odradili svoj posao do kraja.

- Posljednjeg dana snimanja u Trebinju dobili smo tužnu vest, da je preminuo Bogoljub Mitić Đoša, koji je snimao „Nemanjiće“ na prvom setu. Nakon Trebinja idemo u Beograd, pa u Studenicu, gde je prva klapa pripadala Bogoljubu Mitiću - rekao je Marinković.

Prema rečima Miška Stevanovića, producenta, serijal od 12 epizoda je ozbiljan posao koji će pomeriti kriterijume sagledavanja televizijskih serija i srpske istorije.

Na pres konferenciji pokazan je i trejler „Nemanjića“.

Serijal bi trebao biti premijerno prikazan krajem 2017. godine, u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rs

25.06.2017 13:45

Predivno.

ODGOVORITE