Све популарнији тенис у Српцу

У организацији Тениског клуба Србац, који постоји већ 23 године, завршена је бесплатна Школа тениса за почетнике – дјечаке и дјевојчице од 5 до 10 година. У протекла три мјесеца основе тениса на овај начин стекло је 25 малишана, којима је предсједник Клуба Дарко Дринић уручио дипломе.

Република Српска 22.06.2017 | 21:50
Све популарнији тенис у Српцу
Директор Тениског клуба Србац Славко Драгосављевић каже да су овим пројектом, који је подржало Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, са 4.000 КМ обухваћена првенствено дјеца из руралних средина србачке општине.

Тенис је у овој општини све популарнији захваљујући успјешном раду Тениског клуба који располаже са два савремена тениска терена, мини трибинама и пратећим објектима. Кроз клуб је прошло више стотина чланова, а посебна пажња посвећује се раду са најмлађима. Редовно се организују такмичења за ветеране, рекреативце и сениоре.



„Успоставили смо успјешну сараднују са Тениским савезом Републике Српске, а захваљујући повољним условима за рад, често се наши терени користе за припреме репрезентативних селекција младих тенисера, са којима раде искусни тренери, инструктори Тениског савеза“, са поносом истиче директор србачког Тениског клуба проф. Славко Драгосављевић и додаје да је Србац препознатљив као тениски центар.

У Српцу су стицали снагу и тениско знање и неки републички и државни прваци у млађим категоријама. Није искључено, кажу у овом клубу, да се и међу полазницима Тениске школе у Српцу појаве тениске наде Републике Српске.



Александра и Тијана Ивановић, Габријела Пејаковић, Анђела Кнежевић, Елена Јакић, Марко Дринић, Давид Дјукић и остали млади тенисери не крију жељу да постану познати. Зато ће након ове школе, уз подршку родитеља, наставити са радом у Тениском клубу, што и јесте циљ руководства овог клуба, који има и пуну подршку општинске управе.

(БН телевизија / С. К.)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Полупанци

22.06.2017 20:56

Умијесто да дјецу уче да нешто раде и да дјеца иду на фолклор они тренирају тенис у једној малој општини.Али имају бившег министра спорта Проку Драгосављевића који се у спорт разумије ко и ја у нуклерну физику

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.06.2017 11:47

Бјези будало.

Name

Игор

22.06.2017 23:23

Бозе будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

23.06.2017 11:38

Није професор,него магистар,а убрзо и доктор,,, цеститам магистре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прелијепо

25.06.2017 13:10

Свака цаст.Дај Бозе сто висе оваквих прица и спортских терена а тенис је прелијеп спорт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

25.06.2017 13:21

Прва лига.Само напријед.

ОДГОВОРИТЕ