Sve popularniji tenis u Srpcu

U organizaciji Teniskog kluba Srbac, koji postoji već 23 godine, završena je besplatna Škola tenisa za početnike – dječake i djevojčice od 5 do 10 godina. U protekla tri mjeseca osnove tenisa na ovaj način steklo je 25 mališana, kojima je predsjednik Kluba Darko Drinić uručio diplome.

Republika Srpska 22.06.2017 | 21:50
Sve popularniji tenis u Srpcu
Direktor Teniskog kluba Srbac Slavko Dragosavljević kaže da su ovim projektom, koji je podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, sa 4.000 KM obuhvaćena prvenstveno djeca iz ruralnih sredina srbačke opštine.

Tenis je u ovoj opštini sve popularniji zahvaljujući uspješnom radu Teniskog kluba koji raspolaže sa dva savremena teniska terena, mini tribinama i pratećim objektima. Kroz klub je prošlo više stotina članova, a posebna pažnja posvećuje se radu sa najmlađima. Redovno se organizuju takmičenja za veterane, rekreativce i seniore.



„Uspostavili smo uspješnu saradnuju sa Teniskim savezom Republike Srpske, a zahvaljujući povoljnim uslovima za rad, često se naši tereni koriste za pripreme reprezentativnih selekcija mladih tenisera, sa kojima rade iskusni treneri, instruktori Teniskog saveza“, sa ponosom ističe direktor srbačkog Teniskog kluba prof. Slavko Dragosavljević i dodaje da je Srbac prepoznatljiv kao teniski centar.

U Srpcu su sticali snagu i tenisko znanje i neki republički i državni prvaci u mlađim kategorijama. Nije isključeno, kažu u ovom klubu, da se i među polaznicima Teniske škole u Srpcu pojave teniske nade Republike Srpske.



Aleksandra i Tijana Ivanović, Gabrijela Pejaković, Anđela Knežević, Elena Jakić, Marko Drinić, David Djukić i ostali mladi teniseri ne kriju želju da postanu poznati. Zato će nakon ove škole, uz podršku roditelja, nastaviti sa radom u Teniskom klubu, što i jeste cilj rukovodstva ovog kluba, koji ima i punu podršku opštinske uprave.

(BN televizija / S. K.)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Polupanci

22.06.2017 20:56

Umijesto da djecu uče da nešto rade i da djeca idu na folklor oni treniraju tenis u jednoj maloj opštini.Ali imaju bivšeg ministra sporta Proku Dragosavljevića koji se u sport razumije ko i ja u nuklernu fiziku

ODGOVORITE
Name

re

25.06.2017 11:47

Bjezi budalo.

Name

Igor

22.06.2017 23:23

Boze budala.

ODGOVORITE
Name

Xxx

23.06.2017 11:38

Nije profesor,nego magistar,a ubrzo i doktor,,, cestitam magistre.

ODGOVORITE
Name

Prelijepo

25.06.2017 13:10

Svaka cast.Daj Boze sto vise ovakvih prica i sportskih terena a tenis je prelijep sport.

ODGOVORITE
Name

igor

25.06.2017 13:21

Prva liga.Samo naprijed.

ODGOVORITE