Додик разговарао са Милићем

У првој службеној посјети новој Влади Брчко дистрикта данас је боравио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Босна и Херцеговина 22.06.2017 | 19:35
Додик разговарао са Милићем
Након разговора с челним људима Владе и Скупштине, предсједник Додик је у изјави за новинаре нагласио да ће Република Српска по праву и обавезама из Устава и међународних докумената и даље блиско сарађивати и координисати активности са властима дистрикта, посебно на инфраструктурним пројектима од интереса за све грађане.

„Прије свега, заједничка нам је брига економске и социјалне стабилности дистрикта, а ми ћемо, у интересу наших држављана у Брчком као и свих грађана ове заједнице, с органима власти дистрикта наставити иначе добру сарадњу. Прије свега, ради се о пројекту ауто-пута од Добоја до Бијељине, а радује ме да су радови на обилазници око Брчког, која је уклопљена у просторно-планску документацију будуће трасе ауто-пута, настављени и да имају добру динамику", рекао је Додик.

"Подржали смо финансијски и обнову у поплавама порушеног моста на магистралном путу у Крепшићу, а у фокусу нашег интереса, Брчко остаје и као незаобилазно мјесто трасе гасовода за Републику Српску која је поново актуелизована“, рекао је предсједник Додик.

Градоначелник Брчког Синиша Милић је најавио да ће, након разговора с предсједником Додиком, већ у понедјељак они бити настављени и како је рекао, успјешно окончани преговори о испоруци електричне енергије из „Електропривреде“ Републике Српске за потрошаче у Брчком.

„Ту струју годинама добијамо са 30 одсто мањом цијеном од оне коју нам испоручи Федерација БиХ и само по том основу Република Српска је до сада донирала грађанима и привреди дистрикта око 25 милиона марака. Наравно, ми ћемо с 'Елректропривредом Републике Српске' уговорити испоруку од 1. јула до краја године под истим условима који имају потрошачи у Републици Српској, с обзиром на најављени ремонт постројења за производњу и због тога могуће корекције цијена“, рекао је градоначелник Милић.

(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дијагноза

22.06.2017 18:15

Дали је у звàничну посјету дошао са Цесном?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

22.06.2017 20:48

Није ни у Федерацији скупа струја али не контам како могу ици са тако ниским цијенама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

22.06.2017 20:51

Ко потписа стварање Брчко дистрикта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прва велис

22.06.2017 21:58

Па кад у Београд стално иде хеликоптером.Не свраца.А и у Београду вазна посла.Педесет пута су обецали мост и оног Братољуба скрписе некако и то Звиздицевом ловом.Па наста опсте весеље а он од љубави према народу запјева јос под сатором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

23.06.2017 00:48

Сад је И Брцко дрзава ?

ОДГОВОРИТЕ