Dodik razgovarao sa Milićem

U prvoj službenoj posjeti novoj Vladi Brčko distrikta danas je boravio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Bosna i Hercegovina 22.06.2017 | 19:35
Dodik razgovarao sa Milićem
Nakon razgovora s čelnim ljudima Vlade i Skupštine, predsjednik Dodik je u izjavi za novinare naglasio da će Republika Srpska po pravu i obavezama iz Ustava i međunarodnih dokumenata i dalje blisko sarađivati i koordinisati aktivnosti sa vlastima distrikta, posebno na infrastrukturnim projektima od interesa za sve građane.

„Prije svega, zajednička nam je briga ekonomske i socijalne stabilnosti distrikta, a mi ćemo, u interesu naših državljana u Brčkom kao i svih građana ove zajednice, s organima vlasti distrikta nastaviti inače dobru saradnju. Prije svega, radi se o projektu auto-puta od Doboja do Bijeljine, a raduje me da su radovi na obilaznici oko Brčkog, koja je uklopljena u prostorno-plansku dokumentaciju buduće trase auto-puta, nastavljeni i da imaju dobru dinamiku", rekao je Dodik.

"Podržali smo finansijski i obnovu u poplavama porušenog mosta na magistralnom putu u Krepšiću, a u fokusu našeg interesa, Brčko ostaje i kao nezaobilazno mjesto trase gasovoda za Republiku Srpsku koja je ponovo aktuelizovana“, rekao je predsjednik Dodik.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić je najavio da će, nakon razgovora s predsjednikom Dodikom, već u ponedjeljak oni biti nastavljeni i kako je rekao, uspješno okončani pregovori o isporuci električne energije iz „Elektroprivrede“ Republike Srpske za potrošače u Brčkom.

„Tu struju godinama dobijamo sa 30 odsto manjom cijenom od one koju nam isporuči Federacija BiH i samo po tom osnovu Republika Srpska je do sada donirala građanima i privredi distrikta oko 25 miliona maraka. Naravno, mi ćemo s 'Elrektroprivredom Republike Srpske' ugovoriti isporuku od 1. jula do kraja godine pod istim uslovima koji imaju potrošači u Republici Srpskoj, s obzirom na najavljeni remont postrojenja za proizvodnju i zbog toga moguće korekcije cijena“, rekao je gradonačelnik Milić.

(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

22.06.2017 18:15

Dali je u zvàničnu posjetu došao sa Cesnom?

ODGOVORITE
Name

General

22.06.2017 20:48

Nije ni u Federaciji skupa struja ali ne kontam kako mogu ici sa tako niskim cijenama.

ODGOVORITE
Name

Dragan

22.06.2017 20:51

Ko potpisa stvaranje Brčko distrikta?

ODGOVORITE
Name

Prva velis

22.06.2017 21:58

Pa kad u Beograd stalno ide helikopterom.Ne svraca.A i u Beogradu vazna posla.Pedeset puta su obecali most i onog Bratoljuba skrpise nekako i to Zvizdicevom lovom.Pa nasta opste veselje a on od ljubavi prema narodu zapjeva jos pod satorom.

ODGOVORITE
Name

Ime

23.06.2017 00:48

Sad je I Brcko drzava ?

ODGOVORITE