КК: ''Мирољубиви'' Камерун и Аустралија!

Аустралија до бода из Мажићевог пенала! Фудбалери Камеруна и Аустралије ремизирали су 1:1 у другом колу Групе Б Купа конфедерација у Русији.  Камерун и Аустралија за Немачку и Чиле! Резултат који највише паше фаворитима. . .

Фудбал 22.06.2017 | 19:15
КК: ''Мирољубиви'' Камерун и Аустралија!
Утакмица није одушевила љубитеље фудбала, није било много квалитета, Камерун је био нешто конкретнији, сјајну шансу је пропустио Винсент Абубакар, док је Аустралија била немоћна у завршници напада.

Камерун је повео преко Андре-Франка Замбоа, који је искористио лошу комуникацију у одбрани ривала и лобовао голмана у надокнади првог полувремена.

"Кенгури" до изједначења стижу пола сата пре краја поготком Марка Милигана, који је реализовао пенал који је свирао српски судија Милорад Мажић.

Мажић је свирао фаул Ернеста Мабуке у свом казненом простору, а Милиган је сјајно шутирао са 11 метара пославши лопту уз саму стативу, оставивши голмана ривала без шанси иако се бацио у праву страну.

Аустралија и Камерун били су далеко од полуфинала Купа конфедерација још када је обављен жреб. Додатно су се удаљили после стартних пораза од Немачке, односно Чилеа, а након што су данас у међусобном окршају одиграли нерешено (1:1), јасно је да их миље деле од неке евентуалне сензације о којој су маштали. 

Са по једним бодом на конту и утакмицама против великих фаворита у последњем колу, ни Кнгури ни Непобедиви лавови немају много чему да се надају, јер ће Немачкој и Чилеу бити довољно само да узму бод како би осигурали полуфинале.

Камерунци су били бољи у првом полувремену, Аустралија много конкретнија у другом, на крају - сасвим реалан резултат. Африканце је до предности довео фудбалер Марсеља Замбо Ангинса у надокнади првог полувремена, да би за коначних 1:1 погодио Марк Милиган са пенала у 60. минуту.

Обе селекције сада имају по један бод, а у последњем колу Аустралија игра са Чилеом, а Камерун са Немачком.

Немци и Чилеанци се састају од 20:00 у мечу који би могао да одлучи о првом месту у групи.

КУП КОНФЕДЕРАЦИЈА

Група Б, 2. коло

Камерун - Аустралија 1:1 (1:0)
/Замбо Ангинса 45+1 - Милиган 60пен/

20.00: Немачка - Чиле

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар