KK: ''Miroljubivi'' Kamerun i Australija!

Australija do boda iz Mažićevog penala! Fudbaleri Kameruna i Australije remizirali su 1:1 u drugom kolu Grupe B Kupa konfederacija u Rusiji.  Kamerun i Australija za Nemačku i Čile! Rezultat koji najviše paše favoritima. . .

Fudbal 22.06.2017 | 19:15
KK: ''Miroljubivi'' Kamerun i Australija!
Utakmica nije oduševila ljubitelje fudbala, nije bilo mnogo kvaliteta, Kamerun je bio nešto konkretniji, sjajnu šansu je propustio Vinsent Abubakar, dok je Australija bila nemoćna u završnici napada.

Kamerun je poveo preko Andre-Franka Zamboa, koji je iskoristio lošu komunikaciju u odbrani rivala i lobovao golmana u nadoknadi prvog poluvremena.

"Kenguri" do izjednačenja stižu pola sata pre kraja pogotkom Marka Miligana, koji je realizovao penal koji je svirao srpski sudija Milorad Mažić.

Mažić je svirao faul Ernesta Mabuke u svom kaznenom prostoru, a Miligan je sjajno šutirao sa 11 metara poslavši loptu uz samu stativu, ostavivši golmana rivala bez šansi iako se bacio u pravu stranu.

Australija i Kamerun bili su daleko od polufinala Kupa konfederacija još kada je obavljen žreb. Dodatno su se udaljili posle startnih poraza od Nemačke, odnosno Čilea, a nakon što su danas u međusobnom okršaju odigrali nerešeno (1:1), jasno je da ih milje dele od neke eventualne senzacije o kojoj su maštali. 

Sa po jednim bodom na kontu i utakmicama protiv velikih favorita u poslednjem kolu, ni Knguri ni Nepobedivi lavovi nemaju mnogo čemu da se nadaju, jer će Nemačkoj i Čileu biti dovoljno samo da uzmu bod kako bi osigurali polufinale.

Kamerunci su bili bolji u prvom poluvremenu, Australija mnogo konkretnija u drugom, na kraju - sasvim realan rezultat. Afrikance je do prednosti doveo fudbaler Marselja Zambo Anginsa u nadoknadi prvog poluvremena, da bi za konačnih 1:1 pogodio Mark Miligan sa penala u 60. minutu.

Obe selekcije sada imaju po jedan bod, a u poslednjem kolu Australija igra sa Čileom, a Kamerun sa Nemačkom.

Nemci i Čileanci se sastaju od 20:00 u meču koji bi mogao da odluči o prvom mestu u grupi.

KUP KONFEDERACIJA

Grupa B, 2. kolo

Kamerun - Australija 1:1 (1:0)
/Zambo Anginsa 45+1 - Miligan 60pen/

20.00: Nemačka - Čile

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar