Душан Ивковић се опрашта у Пиреју!

Трофејни српски тренер прихватио је идеју Олимпијакоса, па ће последњи пут стајати крај аут-линије 20. септембра у Дворани мира и пријатељства.

Кошарка 24.06.2017 | 15:30
Душан Ивковић се опрашта у Пиреју!
Душан Ивковић (73) званично је завршио тренерску каријеру 1. јула 2016. године и том приликом најавио да ће се "опростити на великој хуманитарној утакмици следећег лета", уз окупљање многобројних тренера и играча са којима је сарађивао.

Годину дана касније, путем саопштења на порталу магазина "Кош", изјавио је да прихвата идеју Олимпијакоса, да се у Атини 20. септембра 2017. одигра последња утакмица коју ће водити са клупе.

"Овом утакмицом желим да се захвалим Олимпијакосу, али и свим мојим бившим играчима, колегама тренерима и свим људима кошарке са којима сам сарађивао, а који су ми омогућили да уживам у свом послу и радим оно што највише волим више од 40 година.Волео бих и све вас позивам да се тада поново окупимо и помогнемо у прикупљању средстава за помоћ деци Србије и Грчке", поручио је популарни Дуда.

Ево на који начин је ту свечаност најавио Олимпијакос.

"Довиђења легендо, Душане Ивковићу.

Када је Душан Ивковић одлучио да се опрости од паркета, он и КК Олимпијакос одлучили су да његов последњи шоу не може да се одвија нигде другде, него баш на сцени на којој су се догодили неки од најзначајнијих тренутака у његовој богатој каријери.

Двадесетог септембра у Дворани мира и пријатељства, Звезде Душана Ивковића и људи из 'Трилоса' исписаће епилог четрдесетогодишње каријере великог тренера, који је наш тим два пута водио до Монт Евереста европске кошарке. Олимпијакос на једној страни, Звезде Душана Ивковића на другој".

У саопштењу Пирејаца додаје се да је "господин Ивковић у својој бриљантној каријери произвео и тренирао бесконачан број међународних звезда, као што су Спанулис, Теодосић, Богдановић, Хајнс, Антић, Принтезис, Моња, Хријапа и други, као и ветеране и легенде ове игре - Кићановића, Далипагића, Галиса, Фасуласа, Христодулуа, Риверса, Паспаља, Дивца, Рађу, Кукоча, Петровића... Већина њих ће бити на терену, једни поред других, током велике кошаркашке вечери у част свог великог учитеља, а приход од ове утакмице биће дат у добротворне сврхе".

Василис Спанулис, капитен Олимпијакоса, изјавио да је "одушевљен" и да му је част што га је Ивковић одабрао да буде амбасадор на његовој последњој утакмици.

"Захвалан сам на свему што сам научио од њега као човека и играча".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар