Dušan Ivković se oprašta u Pireju!

Trofejni srpski trener prihvatio je ideju Olimpijakosa, pa će poslednji put stajati kraj aut-linije 20. septembra u Dvorani mira i prijateljstva.

Košarka 24.06.2017 | 15:30
Dušan Ivković se oprašta u Pireju!
Dušan Ivković (73) zvanično je završio trenersku karijeru 1. jula 2016. godine i tom prilikom najavio da će se "oprostiti na velikoj humanitarnoj utakmici sledećeg leta", uz okupljanje mnogobrojnih trenera i igrača sa kojima je sarađivao.

Godinu dana kasnije, putem saopštenja na portalu magazina "Koš", izjavio je da prihvata ideju Olimpijakosa, da se u Atini 20. septembra 2017. odigra poslednja utakmica koju će voditi sa klupe.

"Ovom utakmicom želim da se zahvalim Olimpijakosu, ali i svim mojim bivšim igračima, kolegama trenerima i svim ljudima košarke sa kojima sam sarađivao, a koji su mi omogućili da uživam u svom poslu i radim ono što najviše volim više od 40 godina.Voleo bih i sve vas pozivam da se tada ponovo okupimo i pomognemo u prikupljanju sredstava za pomoć deci Srbije i Grčke", poručio je popularni Duda.

Evo na koji način je tu svečanost najavio Olimpijakos.

"Doviđenja legendo, Dušane Ivkoviću.

Kada je Dušan Ivković odlučio da se oprosti od parketa, on i KK Olimpijakos odlučili su da njegov poslednji šou ne može da se odvija nigde drugde, nego baš na sceni na kojoj su se dogodili neki od najznačajnijih trenutaka u njegovoj bogatoj karijeri.

Dvadesetog septembra u Dvorani mira i prijateljstva, Zvezde Dušana Ivkovića i ljudi iz 'Trilosa' ispisaće epilog četrdesetogodišnje karijere velikog trenera, koji je naš tim dva puta vodio do Mont Everesta evropske košarke. Olimpijakos na jednoj strani, Zvezde Dušana Ivkovića na drugoj".

U saopštenju Pirejaca dodaje se da je "gospodin Ivković u svojoj briljantnoj karijeri proizveo i trenirao beskonačan broj međunarodnih zvezda, kao što su Spanulis, Teodosić, Bogdanović, Hajns, Antić, Printezis, Monja, Hrijapa i drugi, kao i veterane i legende ove igre - Kićanovića, Dalipagića, Galisa, Fasulasa, Hristodulua, Riversa, Paspalja, Divca, Rađu, Kukoča, Petrovića... Većina njih će biti na terenu, jedni pored drugih, tokom velike košarkaške večeri u čast svog velikog učitelja, a prihod od ove utakmice biće dat u dobrotvorne svrhe".

Vasilis Spanulis, kapiten Olimpijakosa, izjavio da je "oduševljen" i da mu je čast što ga je Ivković odabrao da bude ambasador na njegovoj poslednjoj utakmici.

"Zahvalan sam na svemu što sam naučio od njega kao čoveka i igrača".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar