Кинези суспендовали Оскара осам утакмица!

Бразилски фудбалер Оскар суспендован је на осам утакмица због туче на утакмици Шангаја и Гуангџу РФ.  Напао их ЛОПТОМ: Оскар пропушта 8 мечева! Бивши фудбалер Челсија драстично кажњен због иницирања велике гужве на утакмици у Кини.

Фудбал 22.06.2017 | 18:15
Кинези суспендовали Оскара осам утакмица!
Оскар ће такође морати да плати казну у износу од 4,625 фунти.

Бразилац је у јануару прешао у Шангај из Челсија за тада рекордну суму у кинеском фудбалу од 60 милиона фунти.

Према извештају судије, видео доказима и писменим извештајима је доказано да је Оскар на неморалан начин увредио играче ривалског клуба, што је довело до масовне туче која је имала веома лош утицај на репутацију кинеске Суперлиге", наводи се у саопштењу Фудбалског савеза Кине.



Усред сезоне у Кини, Оскар Ембоаба слободно може да испланира и не тако кратак одмор!

Бразилски интернационалац, фудбалер кинеског Шангај СИПГ-а, мораће да одсуствује чак ОСАМ мечева због конфликта са фудбалерима противничког тима на утакмици.

Шта је тачно Оскар урадио? Два пута је очигледно намерно напуцао фудбалере Гванжуа "Р&Ф", које се клупе предводи српски стручњак, Драган Стојковић Пикси.

Играчи српског тренера бурно су реаговали на ту провокацију, напали Бразилца и оборили га на траву. Брзо је настало комешање, уследили су и црвени картони, због којих су кажњена још четворица играча.

Оскар је уз казну од осам мечева суспензије морати да плати и 6.000 долара. Због збира санкција, неће играти до краја августа.

"Овај инцидент је веома лоше утицао на званичну утакмицу", објављено је у званичном саопштењу, а Оскаров тренер Андре Виљаш Боаш бранио је свог играча.

"Само је био страствен", рекао је Португалац.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар