Kinezi suspendovali Oskara osam utakmica!

Brazilski fudbaler Oskar suspendovan je na osam utakmica zbog tuče na utakmici Šangaja i Guangdžu RF.  Napao ih LOPTOM: Oskar propušta 8 mečeva! Bivši fudbaler Čelsija drastično kažnjen zbog iniciranja velike gužve na utakmici u Kini.

Fudbal 22.06.2017 | 18:15
Kinezi suspendovali Oskara osam utakmica!
Oskar će takođe morati da plati kaznu u iznosu od 4,625 funti.

Brazilac je u januaru prešao u Šangaj iz Čelsija za tada rekordnu sumu u kineskom fudbalu od 60 miliona funti.

Prema izveštaju sudije, video dokazima i pismenim izveštajima je dokazano da je Oskar na nemoralan način uvredio igrače rivalskog kluba, što je dovelo do masovne tuče koja je imala veoma loš uticaj na reputaciju kineske Superlige", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Kine.



Usred sezone u Kini, Oskar Emboaba slobodno može da isplanira i ne tako kratak odmor!

Brazilski internacionalac, fudbaler kineskog Šangaj SIPG-a, moraće da odsustvuje čak OSAM mečeva zbog konflikta sa fudbalerima protivničkog tima na utakmici.

Šta je tačno Oskar uradio? Dva puta je očigledno namerno napucao fudbalere Gvanžua "R&F", koje se klupe predvodi srpski stručnjak, Dragan Stojković Piksi.

Igrači srpskog trenera burno su reagovali na tu provokaciju, napali Brazilca i oborili ga na travu. Brzo je nastalo komešanje, usledili su i crveni kartoni, zbog kojih su kažnjena još četvorica igrača.

Oskar je uz kaznu od osam mečeva suspenzije morati da plati i 6.000 dolara. Zbog zbira sankcija, neće igrati do kraja avgusta.

"Ovaj incident je veoma loše uticao na zvaničnu utakmicu", objavljeno je u zvaničnom saopštenju, a Oskarov trener Andre Viljaš Boaš branio je svog igrača.

"Samo je bio strastven", rekao je Portugalac.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar